villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Hallå där, Olga Zaytseff

Olga Zaytseff, läkare på AVA-Peterkliniken i St. Petersburg

1. Berätta mer om AVA-Peterkliniken och äggdonation, vilka kan komma till er?
– Vi genomför behandlingar på kvinnor upp till 51 år. Det spelar ingen roll om de är gifta, ensamstående eller i ett samkönat äktenskap. I Sverige till exempel finns det inga klara åldersgränser, men klinikerna brukar dra gränsen mellan 38 och 40 år.

2. Vad är speciellt med er klinik?
– Våra äggdonationer leder i över 50% av fallen till graviditet. Vi är medvetna om att många av våra patienter redan försökt få barn i flera år och ofta lagt ut väldigt mycket pengar. För oss är inte målet att patienten ska bli gravid – för oss är målet att patienten ska bibehålla graviditeten och till slut även föda ett barn. Därför erbjuder vi en ”pengarna tillbaka-garanti” för våra patienter. Om patienten efter tre färska äggdonationsförsök inte fött ett barn betalar vi tillbaka 70% av pengarna. Då kan patienten använda de pengarna till att gå vidare med t ex adoption.

3. Hur går det till när man väljer en donator?
– Hos oss kan man välja sin donator. Vi har en databas med över 500 godkända donatorer. I databasen kan våra patienter se donatorerna och leta efter en som passar dem. Här finns bland annat information om ålder, intressen, yrke och utbildning, men också foton och motivationsbrev där de förklarar varför de vill donera sina ägg. 80% av våra patienter väljer själva en donator ur vår databas.

4. Vilket stöd får mottagaren av er?
– Eftersom beslutet att gå igenom äggdonation är komplext erbjuder vi också våra patienter psykiskt stöd och rådgivning. Dels genom familjer som redan gått igenom hela processen och vill dela med sig av sina erfarenheter men också genom professionell rådgivning från vår familjeterapeut. Den professionella rådgivningen ingår i behandlingen och kostar inget extra.

Mer information:
www.avapeter.com
Maria Jeffs, svensk patientsamordnare
Tel: 084-200 27 45, Mån-Fre 10:00-11:30

Fler atiklar inom samma ämne

Det går inte att kommentera, men trackbacks och pingbacks är öppen.