villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Ingen väntetid: infertila par kan få snabb hjälp med äggdonation i Danmark

Unga danska kvinnor vill i allt högre grad bli äggdonatorer. Fram till ganska nyligen fick ofrivilligt barnlösa par ofta vänta upp till fyra år för att få hjälp från äggdonatorer vilket leder till att många par hinner passera åldersgränsen på 45 år.

– Vi kan idag hjälpa även svenska och norska par, säger Iben Frithiof Kristoffersen, direktör för de tre danska VivaNeo-klinikerna; Ciconia i Århus, VivaNeo Köpenhamn och Storkkliniken i Köpenhamn.

Högre ersättning
Förklaringen kan hittas i att ersättningen för kvinnor som donerar ägg höjts från 3300 svenska kronor till 9600 kr under året. Det har gjort det lättare för kvinnor att ta ledigt från jobbet, samtidigt som ett ökat fokus på äggdonation i informationskampanjer lett till att fler danska kvinnor överväger att donera sina ägg.

– Det är en mycket speciell situation. Det är många kvinnor som vill hjälpa till. I början av året fick vi hänvisa folk till andra länder, men nu har vi ingen kö alls, säger Iben Frithiof Kristoffersen.

Ytterligare information:
www.storkklinik.dk
lsb@storkklinik.dk
Vivaneo är en familj av fertilitetskliniker i Europa med två kliniker i Köpenhamn (Copenhagen Vivaneo och StorkKlinik) och en i Århus (Ciconia). Dessa tre danska kliniker har tillsammans hjälpt mer än 20.000 barn till världen.

Fler atiklar inom samma ämne

Det går inte att kommentera.