villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Oförklarad barnlöshet

När man inte hittar någon bakomliggande orsak till barnlösheten används begreppet ”oförklarlig barnlöshet”.

Ibland kan man inte hitta en förklaring till infertilitet – trots undersökningar och utredningar. Mannen kan ha normal spermieproduktion och vid undersökning av kvinnan finns inga tecken på hormonella störningar, utebliven ägglossning, endometrios eller andra orsaker som kan förklara barnlösheten.

I vissa fall har inte läkarvetenskapen kommit tillräckligt långt ännu, för att man ska kunna förklara barnlösheten. Eller också är det inte medicinskt meningsfullt att fortsätta med undersökningarna eftersom IVF-behandlingen blir densamma oavsett orsak.

Fler atiklar inom samma ämne

Det går inte att kommentera.