villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Ägglossningsstimulering

Stimulerad ägglossning eller ovulationsstimulering som det också kallas, kan hjälpa om du har oregelbunden ägglossning eller ingen ägglossning alls. Metoden är en hormonbehandling som stimulerar äggen att mogna och lossna. Behandlingen görs med tabletter eller sprutor och ungefär hälften av de som får behandlingen blir gravida.

Tabletter brukar vara den vanligaste metoden att börja med. Du tar läkemedlet i fem dagar och efter cirka två veckor görs en läkarundersökning, för att se om tabletterna gett någon effekt. Om det är så att tabletterna inte fungerar kan du få hormonsprutor. Sprutorna tas under en tvåveckorsperiod, oftast i magen eller i låret, och du kan lära dig att ta dem själv hemma. Under behandlingen får du göra regelbundna besök på kliniken där man via ultraljud följer utvecklingen i äggstockarna.

Problem med ägglossningen brukar upptäckas under barnlöshetsutredningen.

Det går inte att kommentera.