villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Ni har väl inte missat SVT:s serie ”Kampen för ett barn”?

Missfall, sjukhusbesök och känslor som åker berg- och dalbana – vägen mot att få barn skulle bli allt annat än enkel för elithockeyspelarna Danijela Rundqvist och Nisse Ekman.

Nu delar de med sig av sin resa i SVT:s dokumentärserie Kampen för ett barn, som är ett naket porträtt av ofrivillig barnlöshet. En serie om påfrestande behandlingar. Om hopp och tvivel. Men också om kärlek och kämparanda.

Serien består av 6 avsnitt:

Avsnitt 1: ”Vårt sista försök att få barn”
Efter framgångsrika elitkarriärer inom ishockey satsar Nisse Ekman och Danijela Rundqvist allt för att få barn tillsammans. Men resan ska bli svårare och längre än de hade kunnat tro. Missfall, sprutor och många jobbiga sjukhusbesök kantar deras väg mot ett osäkert mål.

Avsnitt 2: ”Att bli gravid är ett enda stort mörker”
Lämna sperma på beställning och få en lång glasnål instucken i sig. Nisse och Danijelas färd genom sjukhuskorridorerna går vidare. Men de jobbiga behandlingarna betalar sig och plötsligt verkar livet ljusare.

Avsnitt 3: ”Jag har just haft en stroke för fan”
Nisse och Danijela får ett negativt besked och kan inte hålla tillbaka tårarna. Nisses stroke påverkar familjens vardagsliv mer än vad som syns utåt. Danijela tackar nej till att vara med i Mästarnas mästares jubileumssäsong, att få barn har högsta prioritet.

Avsnitt 4: ”Jag tänker bara nej, inte igen!”
Både Nisse och Danijela saknar livet som hockeystjärnor, ett liv som de tvingats lämna av olika anledningar. Danijela tittar bakåt och besöker förorten där hon växte upp. Efter ett positivt besked går livet åt rätt håll, men Danijela vågar inte släppa efter.

Avsnitt 5: ”Vi är längre än vi nånsin varit”
Danijela ringer mamma med goda nyheter. Det blir gräl i familjen när känslorna åker berg- och dalbana. Danijela får magsmärtor och åker till akuten. Är de tillbaka på ruta ett?

Avsnitt 6: ”Till alla som kämpar – ni kommer att greja det!”
Det är dags för den sista delen av resan och Nisse och Danijela ska få kvittot på att deras slit inte varit förgäves. Nu börjar en ny och helt annan resa.

Serien finns tillgänglig på SVT play fram till den 30 november 2018. Du hittar serien här

Fler atiklar inom samma ämne

Det går inte att kommentera.