villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Belle-Eve Therese

I skrivande stund har jag och min sambo försökt bli gravida i två år och infertilitetsutredningen visar PCO (svårigheter att ägglossa), en blockerad äggledare (höger), massvis med endometrios och för mannens del – få normala spermier. Jag har dessutom haft en endocysta i ena äggstocken som opererades bort i slutet av november 2019. Jag har valt att gå ut med allt det här eftersom det pratas allt för lite om det och denna resa är den ensammaste jag någonsin befunnit mig på. Infertilitet är mycket vanligare än man tror, ändå sitter vi alena i sovrummen och gråter i tysthet. Jag skäms inte och det borde ingen annan göra heller. Vi behöver prata om detta och öka förståelsen hos de som aldrig gått igenom något liknande, samtidigt som vi som befinner oss i smärtan kan känna gemenskap.

Gå till bloggen

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.