villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Livmodertransplantation – Stockholm IVF

I betalt samarbete med Stockholm IVF

Stockholm IVF erbjuder konsultation, preliminär utredning, och assisterad befruktning inför livmodertransplantation.

Livmodertransplantation är en behandling för kvinnor som är infertila pga. avsaknad av en fungerande livmoder. Denna absoluta livmoderfaktor-infertilitet kan bero på att kvinnan helt saknar en livmoder eller att en existerande livmoder inte fungerar, medförande att en graviditet inte kan fullföljas. Avsaknad av livmoder kan vara medfödd (MRKH syndromet) eller förvärvad (bortoperation av livmoder pga. av cancer, myom eller stor förlossningsblödning). Orsaker till att en existerande livmoder inte är funktionell är missbildning (formförändring) av livmodern, uttalade sammanväxningar i livmoderhålan, spridd adenomyos, och stora (inoperabla) myom.

Vill du veta mer om livmodertransplantation, läsa om världens första barn som föddes efter en livmoderstransplantation i Sverige kan du läsa mer på Stockholm IVFs hemsida. Här hittar du också en informativ ”steg för steg-lista” från utredning till förlossning.

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.