villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Vill du dela med dig av dina erfarenheter till en forskningsstudie?

Karolinska Institutet söker dig/er som vill ingå i en advisory board och ge input utifrån era erfarenhet till en forskningsstudie

Hej,
vi är en grupp forskare inom graviditet och förlossningsvård som skulle vilja komma i kontakt med kvinnor i samkönade relationer som har varit gravida och fött barn samt med kvinnor i olikkönade relationer som genomgått IVF-behandling och fött barn i Sverige. Vi håller på att utforma en studie baserad på data från register där vi vill undersöka om:

1. riskfaktorer för graviditet- och förlossnings-komplikationer skiljer sig mellan mödrar i samkönade och olikkönade par
2. medicinska och psykologiska graviditets- och förlossningsutfall hos mor och barn skiljer sig mellan samkönade och olikkönade par, samt om eventuella skillnader kan förklaras av underliggande riskfaktorer
3. om graviditets- och förlossningsutfall hos samkönade par påverkas av befruktningsmetoden, samt om utfall efter IVF skiljer sig mellan sam- och olikkönade par

Vi söker 5 par/kvinnor som inte skulle ingå i studien utan utgöra en ”Advisory board” för att ge input utifrån era erfarenheter från graviditet och förlossning till bl.a. hur studien skulle utformas för att svara på frågor som är relevanta och vad som bör beaktas.
Uppdraget skulle innebära att träffas på online 1-2 gånger per år under ca 3 år för att följa studien och diskutera upplägg, utförande och resultat. Studien har etiktillstånd hos etikprövnings-myndigheten.
Om ni tycker detta verkar intressant, kontakta mig gärna för mer information.
Stort tack om ni vill bidra till detta.
Med vänlig hälsning
Anna Sandström
Graviditet och förlossningsläkare, forskare på Karolinska Institutet
anna.sandstrom@ki.se

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.