villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Varför är assisterad befruktning så tabubelagt?- Eugin Sweden

I betalt samarbete med Stockholm IVF – Eugin Sweden

Varför är det så svårt att tala om assisterad befruktning? När någon tar upp problem om sin infertilitet kan man märka av en viss oro eller tystnad i vissa sammanhang. Varför är det ett tabubelagt ämne när 1 av 6 par har svårt att bli gravida, med andra ord nästan 80 miljoner par över hela världen? Det är inte ovanligt att alla på något sätt känner någon inom sin egen familj- eller vänkrets som är drabbad av ofrivillig barnlöshet. Det kan vara din syster, vän, din granne eller kollega. Vi vet att det blir allt vanligare med assisterad befruktning. Så varför är det så svårt att prata om det? Kan det bero på rädsla eller skam?

Hela artikel i original samt översättning hittar du på Stockholm IVF

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.