villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Spermiekvalitet och snus/tobak – Copenhagen Fertility Center

Betalt samarbete med Copenhagen Fertility Center

Förstör snus och tobak mäns fertilitet?

I en stor studie av 613 män visar det sig att deras spermiekvalitet försämras när de snusar. Det intressanta med denna studie är att de faktiskt mäter en korrelation mellan nikotin i urinen och deras spermiekvalitet.

Denna studie stöder många andra vetenskapliga rapporter som drar slutsatsen att rökning skadar mäns spermier.

Lär mer på Copenhagen Fertility Center

Om oss – Copenhagen Fertility Center

Copenhagen Fertility Center startade sin nuvarande verksamhet i mars 2004. Grunden till det som idag är Copenhagen Fertility Center startade redan 1981 som en forsknings- och behandlingsverksamhet vid Kromosomlaboratoriet på Rigshospitalet, Köpenhamn. Det var en liten grupp läkare, Jørgen Glenn Lauritzen, Suzan Lenz och Svend Lindenberg som genomförde de första forskningsförsöken. Försöken ledde till att det första provrörsbarnet i Danmark 1983.

Forskningsverksamheten blev mycket snabbt en integrerad del av utvecklingen av avancerad fertilitetsbehandling i Danmark, i nära samarbete med först Köpenhamns universitet, men även Fertilitetskliniken Ciconia och forskningsenheten i Symbion. Denna utveckling resulterade med en samling av alla aktiviteter i det vi idag känner som Copenhagen Fertility Center och Skodsborg Fertility Clinic.

Läs mer på Copenhagen Fertility Center

Länk till Youtube, Copenhagen Fertility Center

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.