villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Män sökes till studie om manlig fertilitet – Ferring

Betalt samarbete med Ferring

Spermieproduktionen i världen har sjunkit med 50 procent de senaste 40 åren, med försämrad spermiekvalitet utöver det. ADAM-studien är en klinisk studie om manlig fertilitet och syftar till djupare forskning och ökad fakta och förståelse kring varför det ser ut som det gör, med mål och syfte till framtida behandling för ökad spermieproduktion med bättre spermiekvalitet.

ADAM-studien om manlig fertilitet har till syfte att fastställa vilken effekt ett studieläkemedel som innehåller rFSH (rekombinant follikelstimulerande hormon) har på spermakvalitet och graviditet. Det är känt att rFSH stimulerar spermieproduktionen i testiklarna – enkelt uttryckt är detta en hormon som liknar det naturliga hypofyshormonet FSH som stimulerar spermieproduktionen hos män.

Studien söker dig som tillsammans med din partner försökt att få barn i minst ett år utan att lyckas.

  • Som man måste du vara i åldern 18 – 50 år och din kvinnliga partner 18 – 35 år
  • Du ska ha god allmän fysisk och psykisk hälsa
  • Både du och din partner måste samtycka till att delta i studien

Mer information och anmälan om att vara med i studien

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.