villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa
Kategori

PCO och PCOS

PCO står för polycystiska ovarier, som betyder “många små äggblåsor på äggstockarna”. PCOS är att man förutom små äggblåsor också har någon eller all av följande: oregelbunden eller utebliven menstruation, symtom på ökad testosteronaktivitet, polycystiska ovarier som påvisats med ultraljudundersökning. En av tio livmoderbärare i fertil ålder har PCO/S.

PCOS Sverige

PCOS Sverige startade som ett projekt 2017 av Maria som var trött på den okunskap som finns om PCOS, att inte få den hjälp man behöver och behöva googla sig till all information.

Du har förmodligen diagnosen PCOS

Gynmottagningen meddelade att jag förmodligen led av diagnosen PCOS och skulle behöva äta tabletter för att försöka framkalla ägglossning. Jag skulle höra av mig när det var aktuellt. Jag blev så paff att jag bara tackade för mig och la på.

Lång oviss väntan på barn

Jag får ofta höra att jag är ung, de säger säkert så för att trösta, men längtan är lika stor, speciellt när man vet att man inte kan. Efter diagnosen PCO-S har Angela gjort fem stimuleringar med hormoner och tre IVF-försök utan att lyckas…

Diagnosen var en lättnad

Emma fattade inte varför hon gick upp i vikt och det var en lättnad när hon till slut fick en diagnos. På en rutinkontroll upptäcktes det att hon hade PCO.