villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa
Kategori

Surrogatmoderskap

Surrogatmödraskap innebär att en kvinna genomgår en graviditet med någon annans barn. En surrogatmamma kan vara ett alternativ om kvinnan som vill ha barn saknar livmoder eller av andra skäl inte kan bära barnet själv. Det kan också vara ett alternativ för manliga homosexuella par eller ensamstående män.

Vi håller hoppet uppe

Efter sex misslyckade IVF-försök har Anna och Erik lagt tankarna om en egen graviditet på hyllan. I stället står hoppet till en surrogatmamma. Sedan ungefär fem år försöker Anna och Erik att bli gravida.

Surrogatmamman är en del av vår familj

Efter en dramatisk förlossning tvingades Ulrika operera bort sin livmoder – en stor sorg. Men tre år senare fick hon dottern Rut, buren av den amerikanska surrogatmamman Katie. – Jag är så oändligt tacksam för vad Katie har gjort för oss.…

Anna och Johan blev föräldrar genom surrogatmamma

De hade varit gifta i ett halvår och hon hade slutat äta p–piller. Då kom cancerbeskedet. För Anna och hennes man Johan blev surrogatmoderskap den enda vägen till egna biologiska barn. I dag har de sonen Vilmer.

I USA är surrogatmoderskap en möjlighet

För nio år sedan träffade Lina sin man och efter några år som gifta längtade de liksom de flesta andra par efter barn, problemet var bara att Lina är född utan livmoder, även kallat MRKH-syndrom.