villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa
Kategori

Barnböcker

Det finns en del barnböcker för dig som på ett enkelt sätt vill berätta för ditt barn om ägg- eller spermiedonation, surrogatmödraskap eller IVF. Böcker som skildrar olika familjekonstellationer.

Tycker du att vi har missat någon barnbok? Tveka inte att höra av dig, info@villhabarn.se

Flickan från andra sidan havet

Flickan från andra sidan havet är en berättelse om djup saknad och förtvivlad längtan, något som många barn som inte lever med sina biologiska föräldrar kan känna igen sig i.

Göra barn – så går det till

Med hjälp av informativa och humoristiska illustrationer får vi reda på hur barn blir till, rent konkret, antingen det är på «traditionellt» vis eller med hjälp av provrör.

Vem finns?

Föräldrarna berättar om ägget som var tomt, sånär som på en blå dunig fjäder.

Mammornas bebisresa

Ett barn växer i magen. Isa och Anna längtar. De får vänta länge. En kväll mitt i vintern är det äntligen dags för bebisen att komma ut. Följ med på resan från ett litet frö till en färdig bebis.

När storken störtat

Isa går hem från skolan en dag och känner sig ledsen. Nu ska hennes kompis också få ett litet syskon. Varför kan inte hon få ett syskon att älska och ta hand om? Men hon är lite rädd för att fråga mamma och pappa om varför ...

Varför finns jag?

En spännande berättelse skapad med humor och värme, som skildrar assisterad befruktning på ett självklart sätt för alla barn.

Ebbe och ägget

Ebbe är fyra år. Han vill ha en orm. Mamma vill ha en bebis. Hon har berättat hur både bebisar och ormar blir till. Mamma har fått bebisfrön av en donator.