villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Bloggar om ofrivillig barnlöshet, IVF-behandlingar, missfall, adoption med mera

Här hittar du en samlingssida med bloggar som alla handlar om ofrivillig barnlöshet, IVF-behandlingar, missfall, adoption. Leta dig fram till din favoritblogg. Till den blogg som kanske tar upp just ditt problem, din diagnos, dina tankar, dina funderingar om svårigheten att få barn.

Vill du visa upp din blogg här? Maila din bloggadress! Tipsa gärna också om andra bloggar som passar här. Maila till: erik@villhabarn.se

bloggar om ofrivillig barnlöshet

Bloggar

Sandra Malmsten

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i 12 år, innan Kian föddes. Varje dag med min lilla virvelvind påminner jag mig om att jag är hans mamma. Närmast i livet väntar syskonförsök, fotoprojekt och KBTbehandling för min psykiska ohälsa.

Verklighet & Drömmar

För drygt 7 år sedan träffade jag min älskade man och sedan snart 2 år tillbaka så har vi drömt om att bilda familj. Det har ännu inte blivit verklighet och vi är alltså "ofrivilligt barnlösa".

Livet innan dig

Våren 2016 började min man och jag vår resa mot vårt första barn. Över ett år senare reser vi fortfarande, utan slutstation i sikte. Välkomna att följa oss på vår väg mot vårt efterlängtade barn.

Reser mot ett +

Den här bloggen handlar om vår resa mot ett plus på stickan, en tuff resa mot en egen liten familj.

Babylonging

Jag som skriver denna blogg är frun i förhållandet (E) och bor med min man (A) i norrland. Vi är 26 respektive 28 år gamla och har sedan april 2015 kämpat för att få ett plus på stickan. Följ vår resa mot att bli tre.

herregudvileverju.blogg.se

Följ med oss i vår vardag där vi kämpar med diverse motgångar. Den största är nog att vi är ofrivilligt barnlösa och kämpar oss fram med IVF-försök efter IVF-försök. Men herregud vi lever ju!

vårtväntrum.blogg.se

En blogg om ett par. Där jag väljer att blogga om mig och oss i hopp om att få råd, en del stöd och kanske lite hjälp på den här resan. 2009 bestämde vi oss för att utöka familjen med en bebis. Spiralen åkte ut och hoppet var tänt. Idag har…

ivantan.blogg.se

Jag och min man har försökt att bli gravida i snart två år och längtan är stor och väntan olidlig. Här på bloggen kommer jag att skriva av mig om saker som berör barnlängtan och ivf, känslor som pendlar mellan hopp och förtvivlan och den…

Väntan på Livet

Om längtan efter en bebis. IVF-behandlingar, relationen och livet däremellan...

langtar.blogg.se

Vägen, längtan och drömmen om att bli tre. Vi är ett ungt gift par på 23 och 25 år som försökt bli gravida under lång tid. Jag har fått diagnosen PCOS och nu har vi startat en utredning för att kunna få vår efterlängtade bebis.

Lindströms IVF

Detta är vår resa mot vår dröm att få barn. 2014 drabbades min man av Cancer. Det gör att vi inte kan få barn på naturlig väg. Nu har han varit frisk i 2 år och vår resa mot barn med hjälp av IVF har pågått i 10 månader. Just nu håller vi…

Resan till dig

En blogg om ofrivillig barnlöshet, kamp, längtan, skit, ivf och kärlek.

Knyttet- en blogg om IVF

En blogg om resan det innebär att gå igenom IVF. Om längtan, det praktiska och annat som kommer upp 🙂 Hur man tänker, lider, skrattar, gråter och överlever biverkningar, hopp, misstro och allt annat som dyker upp. 32 år, endometrios,…

Inuti bubblan

Känns som livet står på paus. Håller andan och vet inte när jag kan andas ut igen. Min sambo beskrev det för ett tag sedan som att befinna sig i en bubbla. Jag kan inte annat än att instämma. Vi är instängda in en bubbla. En bubbla som…

Mamma eller inte?

Jag är singel, bestämde mej 2013 för att försöka bli mamma på egen hand, har gått igenom en lång räcka inseminationer och två provrörsronder och väntar nu på min tur i kön till donerade äggceller. Bloggen handlar om min väg till…

Resan mot syskon

Jag bloggar om vår syskonresa genom adoption. Man får bl.a. följa vår adoptionsresa mot ett syskon men det är också ett sätt att sprida kunskapen om adoption och om Sydkorea.

En blogg om ofrivillig barnlöshet

Efter tre misslyckade ivf:er bestämde vi oss för att ta med storken ut i världen för att finna vårt barn. Nu väntar vi på det magiska samtalet om barnbesked från Taiwan.

ivfresan

Jag skriver för närvarande i min blogg om ofrivillig barnlöshet, IVF och hur jag och min familj hanterar sorgen och frustrationen.

Längtan efter lilla L

Om längtan efter att få höra små barnfötter komma tassande och den något omtumlande resan dit. Och lite om mitt liv i övrigt med hundar, hus och andra intressen.

Rainbowbaby

Vi är två tjejer som har en stor önskan att bilda familj. Här får ni följa vår resa till att förverkliga vår dröm.

Efter Endometrios

Jag lever med endometrios och försöker få vardagen att fungera trots värk och mediciner. Dessutom försöker jag och min man att få barn via IVF.

Libras IVF-karusell

Oförklarligt barnlösa. Vårt första IVF-försök gick vägen men vår dotter dog i magen v 20. IVF2 misslyckades och IVF3 slutade med MA i v 10. Nu går vi vidare med privat IVF.

Min längtan efter dig

Emelie, 23 år bor i Skellefteå med min man. Har försökt skaffa barn i 2 ½ år.Vi har gjort ett IVF som misslyckades, nu väntar vi på nästa IVF-behandling. Följ med i vår kamp till vårt längtans barn.

Du som inte finns

Om resan till att bli en familj. Vi har försökt sedan oktober 2012, påbörjat utredning och behandling. Vårt mål på resan är att få träffa dig, du som ännu inte finns, annat än i våra hjärtan!

Sockernosen

Tjugo veckor under 30. En blogg om viktnedgång som medel för att få bli gravid.

A constant battle

Jag är född med en underutvecklad livmoder samt en äggstock ur funktion. Denna blogg tillägnar jag min vän, själsfrände och äkta man - tack för att du alltid står vid min sida. Jag älskar dig!

Fit For Fertility

In love with a child I haven't met yet. Josephine, 24 år gammal, tjock. Ofrivilligt barnlös i fyra år, en misslyckad IVF och väntar nu på rond 2. Följ min kamp mot lycka, smalare midja och att två blir tre .. ♡.

Längtan efter ett barn

Vi är ett par i 30-årsåldern. I snart två år har vi kämpat och försökt. Vi har nu börjat fundera på IVF.

Önskan om att bli gravid

I bloggen skriver jag om mig själv och min sambo. Om kampen att bli gravid. Nyligen fått diagnosen PCOS, Tredje IVF på gång i höst.

Vägen till ett barn

Vägen till ett barn genom IVF. Här skriver jag ner mina tankar och om allt som rör mina behandlingar.

Synderskan

Om ivf, ofta ur ett feministiskt perspektiv. Vill stärka kvinnor som gör ivf, genom att bla diskutera skuldbeläggning, hur samhället ser på infertilitet i relation till kvinnor och män, samt visa hur vi, i vårt förhållande, försöker vara…

Längtar efter barn

Tjej mitt i livet som inget hellre vill än att bli mamma. Detta är historien om vår kamp och väg till en egen liten bebis. Efter tre missfall är man inte kaxig längre. Hoppas på hjälp med IVF inom kort.

Gamla Veras tur

Har passerat 30-års gränsen med ett par år. Nu är det inte roligt längre att fira att jag blir ett år äldre! Jag längtar så efter vår bebis. Jag är redo för länge sedan!

Hur slutar det

Jag är snart 31, bor med min kille 35, & hund i ett stort hus på landet utanför en medelstor stad. Allt är fint utom att vi inte lyckas få barn. Det är om vår resa med IVF-försök som jag bloggar.

Adoptivmamma

Jag skildra livet med våra fantastiska, efterlängtade barn som äntligen finns hos oss! Hilda 5 år och Frida 2 år. Jag kommer att berätta om adoption, om våra resor till våra barn och om livet.

Vår Barnlängtan

Vår väg till ett litet mirakel. När vägen inte är spikrak och när man måste ta hjälp från sjukvården. Jag är 23 år, Leg. Sjuksköterska på en akut psykiatrisk avdelning. Bor i Norrland med mannen i mitt liv.

Vntarlngtar

En tjej på 28 som skriver om mig & min mans längtan efter barn... Välkommen att följa vår resa..! Väljer att vara anonym då jag ibland kan skriva väldigt privat... Tror du dig veta vem jag är, behåll det för dig själv...

Fertilitetsresa

Jag är 37 år, min man är 10 år äldre, vi bor på landet i Västra Sverige. Vi är ofrivilligt barnlösa, jag har mycket lågt AMH-värde. Längtan till barn är stor.

Utan eget barn

Vi ska precis starta vårt första IVF försök på Carl von Linne kliniken i Uppsala. Vi är oförklarligt barnlösa och här berättar jag ocensurerat om mina tankar och känslor. Både de negativa och de positiva.

Drutten

Jag har PCOs men regelbunden ägglossning. Har försökt bli gravid sedan början av 2011. I slutet av 2012 lyckades vi till slut, men det blev missfall. Försöker nu återhämta oss från detta och komma igång med nya försök.

Att längta

Har alltid velat bli mamma. Jag är adopterad, så jag har alltid drömt om att få likna någon. Nu är jag och min sambo ett steg framåt i att förverkliga vår gemensamma dröm, att få en blandning av oss - ett barn - att älska, fostra, erfara,…

En dag i Juli

En blogg om ofrivillig barnlöshet, tankar, funderingar… glädje och sorg… och en längtan som inte går att beskriva.

Önskan

Denna blogg handlar om mitt liv och om min längtan att någon gång få bli mamma. 25 år. Bor i Skellefteå. Hundägare. Pluggar.

Anne utan e

41 år och födde i april förra året vår son som dog i magen en vecka innan beräknad förlossning. Nu försöker vi få ett syskon med hjälp av IVF. Är inne på första försöket.

Där Rosor Aldrig Dör…

Jag är en gift tjej på 30+ som är intresserad av inredning, bakning, pyssel, att träna och umgås med nära & kära m.m. Å så drömmer jag om att få bli mamma.

Bebiskarusellen

Jag trodde verkligen att vi bara kunde skaffa barn för 10-12 år sen. Trodde inte att min endometrios skulle ställa till det så mycket. Nu efter otaliga IVF och ÄD är vi tvungna att vända oss utomlands. Välkommen att följa med på vår resa!

Var är du Mini?

Efter fyra och ett halvt år av försök att få barn står vi just mitt emellan de sista försöken med IVF och kö till att adoptera. Min blogg handlar om allt som händer kring det.

Vill bli mamma nu

Jag och min make har länge, länge länge önskat att vår lilla familj på två ska bli större. Än så länge har det stannat vid en dröm. Vi har åldern emot oss, men vår längtan efter smått har inte avtagit 🙂 När är det vår tur? Följ vår resa…

Från äggdonation till BEBIS!

Om äggdonation. Född 1981. Diagnos POF (premature ovarian failure). Långa köer i Sverige. Sökte hjälp utomlands. Tre försök med äggdonation AVA- kliniken, Riga. Alla försök misslyckades. Nu fortsätter vi vår resa på jakt efter en bebis.

Äggmadame

En ung tjejs (24 år) tankar om att vara infertil och i etttidigt klimakterie.

Syskonlängtan

Livet med två adoptivbarn i en helt vanlig familj. Denna blogg har handlat om vår väntan på syskon, och syskonet kom till oss i oktober 2010.

Heddas Dagbok

Mitt liv som 40 minus – nygift och överlevare 39 år, lyckligt gift. Livets svårigheter och glädjeämnen, psykoterapi, adoption, äggdonation. Dessutom en svår sjukdom bakom mig, som alltid finns...

Hur ska det gå?

Levnadsglad 40-årig "tjej". Två katter och en underbar sambo =) Det vi saknar i våra liv är en liten minimänniska. När jag börjar skriva här har vi just startat vårat tredja IVF.

Ett vanligt liv

Tjej 25 år, sambo. För tillfället kretsar hela vårt liv kring försöket att skaffa barn. Slängde P-pillren i Augusti 2009 och har försökt sen dess. Missfall, PCOS, hormonbehandling. Skriver om det som händer på vår resa till att bli gravid..

Längtan efter sammanhang

Har försökt sedan 2006. Fyra IVF, tre återföranden, inga positiva graviditetstest. Oförklarlig barnlöshet. Jag blir snart 38, känns som om livet håller på att rinna ifrån oss. Jag skriver om tankar, känslor, berg- och dalbanan...

Vår väntan blir längre än 9 månader

28-årig tjej, gift sedan 5 år tillbaks, arbetar inom sjukvården. Oförklarligt barnlösa. Vi har kämpat med vår längtan efter barn i snart 4 år. Med i bagaget har vi ett missfall. I slutet av sommaren 2010 startade vi får första…

Helgas Dagbok

Från mörker till ljus: En dagbok som förr handlade om sorgen över att vara barnlös, och frustrationen över att gång på gång misslyckas med IVF. Men nu handlar den om den stora glädjen i att vara mamma till två pojkar. Q född i Korea 2006…

IVF-karusell

Ofrivillig barnlöshet. Orsaken är slöa och för få riddare. Mikroinjektion (ICSI), missed abortion, frysförsök, november 2009 föds vår efterlängtade bebis! En underbar liten flicka.

Vart är bullen?

Tjej på 27 som bor ihop med världens bästa kille. Barnlösa pga att jag har säcktuba, så nu är IVF-resan igång. Håller alla mina tummar, tår och kluvna hårtoppar för att vi ska lyckas få en liten bulle :]

Villsågärna

Jag är en helt vanlig tjej som ska fylla 30 i år och har precis gift mig med mannen i mitt liv 😉 Min blogg om för tidigt klimakterie, äggdonation, adoption!

Medan Du Finns

Handlar om att vänta på ett barn som redan finns - men också om de IVF:er vi gör under tiden. Jag reflekterar  om adoption, konstgjord befruktning och barnlöshet som samhällsfenomen.

Orättvisan

Om livet med IVF. Orättvisemärkt. Om det bra och det jävliga i livet. Jag är 26. Han är trettiett. Vi är kära. Vi vill bli tre. Vi gör IVF/ICSI. One down, two to go.

Resan mot syskon

Jag bloggar om vår syskonresa genom adoption. Man får bl.a. följa vår adoptionsresa mot ett syskon men det är också ett sätt att sprida kunskapen om adoption och om Sydkorea.

En blogg om ofrivillig barnlöshet

Efter tre misslyckade ivf:er bestämde vi oss för att ta med storken ut i världen för att finna vårt barn. Nu väntar vi på det magiska samtalet om barnbesked från Taiwan.

Adoptivmamma

Jag skildra livet med våra fantastiska, efterlängtade barn som äntligen finns hos oss! Hilda 5 år och Frida 2 år. Jag kommer att berätta om adoption, om våra resor till våra barn och om livet.

Var är du Mini?

Efter fyra och ett halvt år av försök att få barn står vi just mitt emellan de sista försöken med IVF och kö till att adoptera. Min blogg handlar om allt som händer kring det.

Syskonlängtan

Livet med två adoptivbarn i en helt vanlig familj. Denna blogg har handlat om vår väntan på syskon, och syskonet kom till oss i oktober 2010.

Helgas Dagbok

Från mörker till ljus: En dagbok som förr handlade om sorgen över att vara barnlös, och frustrationen över att gång på gång misslyckas med IVF. Men nu handlar den om den stora glädjen i att vara mamma till två pojkar. Q född i Korea 2006…

Efter Endometrios

Jag lever med endometrios och försöker få vardagen att fungera trots värk och mediciner. Dessutom försöker jag och min man att få barn via IVF.

Sandra Malmsten

Jag och min man var ofrivilligt barnlösa i 12 år, innan Kian föddes. Varje dag med min lilla virvelvind påminner jag mig om att jag är hans mamma. Närmast i livet väntar syskonförsök, fotoprojekt och KBTbehandling för min psykiska ohälsa.

Verklighet & Drömmar

För drygt 7 år sedan träffade jag min älskade man och sedan snart 2 år tillbaka så har vi drömt om att bilda familj. Det har ännu inte blivit verklighet och vi är alltså "ofrivilligt barnlösa".

herregudvileverju.blogg.se

Följ med oss i vår vardag där vi kämpar med diverse motgångar. Den största är nog att vi är ofrivilligt barnlösa och kämpar oss fram med IVF-försök efter IVF-försök. Men herregud vi lever ju!

ivantan.blogg.se

Jag och min man har försökt att bli gravida i snart två år och längtan är stor och väntan olidlig. Här på bloggen kommer jag att skriva av mig om saker som berör barnlängtan och ivf, känslor som pendlar mellan hopp och förtvivlan och den…

Väntan på Livet

Om längtan efter en bebis. IVF-behandlingar, relationen och livet däremellan...

Lindströms IVF

Detta är vår resa mot vår dröm att få barn. 2014 drabbades min man av Cancer. Det gör att vi inte kan få barn på naturlig väg. Nu har han varit frisk i 2 år och vår resa mot barn med hjälp av IVF har pågått i 10 månader. Just nu håller vi…

Resan till dig

En blogg om ofrivillig barnlöshet, kamp, längtan, skit, ivf och kärlek.

Knyttet- en blogg om IVF

En blogg om resan det innebär att gå igenom IVF. Om längtan, det praktiska och annat som kommer upp 🙂 Hur man tänker, lider, skrattar, gråter och överlever biverkningar, hopp, misstro och allt annat som dyker upp. 32 år, endometrios,…

Mamma eller inte?

Jag är singel, bestämde mej 2013 för att försöka bli mamma på egen hand, har gått igenom en lång räcka inseminationer och två provrörsronder och väntar nu på min tur i kön till donerade äggceller. Bloggen handlar om min väg till…

ivfresan

Jag skriver för närvarande i min blogg om ofrivillig barnlöshet, IVF och hur jag och min familj hanterar sorgen och frustrationen.

Efter Endometrios

Jag lever med endometrios och försöker få vardagen att fungera trots värk och mediciner. Dessutom försöker jag och min man att få barn via IVF.

Libras IVF-karusell

Oförklarligt barnlösa. Vårt första IVF-försök gick vägen men vår dotter dog i magen v 20. IVF2 misslyckades och IVF3 slutade med MA i v 10. Nu går vi vidare med privat IVF.

Min längtan efter dig

Emelie, 23 år bor i Skellefteå med min man. Har försökt skaffa barn i 2 ½ år.Vi har gjort ett IVF som misslyckades, nu väntar vi på nästa IVF-behandling. Följ med i vår kamp till vårt längtans barn.

Fit For Fertility

In love with a child I haven't met yet. Josephine, 24 år gammal, tjock. Ofrivilligt barnlös i fyra år, en misslyckad IVF och väntar nu på rond 2. Följ min kamp mot lycka, smalare midja och att två blir tre .. ♡.

Önskan om att bli gravid

I bloggen skriver jag om mig själv och min sambo. Om kampen att bli gravid. Nyligen fått diagnosen PCOS, Tredje IVF på gång i höst.

Vägen till ett barn

Vägen till ett barn genom IVF. Här skriver jag ner mina tankar och om allt som rör mina behandlingar.

Synderskan

Om ivf, ofta ur ett feministiskt perspektiv. Vill stärka kvinnor som gör ivf, genom att bla diskutera skuldbeläggning, hur samhället ser på infertilitet i relation till kvinnor och män, samt visa hur vi, i vårt förhållande, försöker vara…

Längtar efter barn

Tjej mitt i livet som inget hellre vill än att bli mamma. Detta är historien om vår kamp och väg till en egen liten bebis. Efter tre missfall är man inte kaxig längre. Hoppas på hjälp med IVF inom kort.

Hur slutar det

Jag är snart 31, bor med min kille 35, & hund i ett stort hus på landet utanför en medelstor stad. Allt är fint utom att vi inte lyckas få barn. Det är om vår resa med IVF-försök som jag bloggar.

Utan eget barn

Vi ska precis starta vårt första IVF försök på Carl von Linne kliniken i Uppsala. Vi är oförklarligt barnlösa och här berättar jag ocensurerat om mina tankar och känslor. Både de negativa och de positiva.

Anne utan e

41 år och födde i april förra året vår son som dog i magen en vecka innan beräknad förlossning. Nu försöker vi få ett syskon med hjälp av IVF. Är inne på första försöket.

Bebiskarusellen

Jag trodde verkligen att vi bara kunde skaffa barn för 10-12 år sen. Trodde inte att min endometrios skulle ställa till det så mycket. Nu efter otaliga IVF och ÄD är vi tvungna att vända oss utomlands. Välkommen att följa med på vår resa!

Hur ska det gå?

Levnadsglad 40-årig "tjej". Två katter och en underbar sambo =) Det vi saknar i våra liv är en liten minimänniska. När jag börjar skriva här har vi just startat vårat tredja IVF.

Längtan efter sammanhang

Har försökt sedan 2006. Fyra IVF, tre återföranden, inga positiva graviditetstest. Oförklarlig barnlöshet. Jag blir snart 38, känns som om livet håller på att rinna ifrån oss. Jag skriver om tankar, känslor, berg- och dalbanan...

Vår väntan blir längre än 9 månader

28-årig tjej, gift sedan 5 år tillbaks, arbetar inom sjukvården. Oförklarligt barnlösa. Vi har kämpat med vår längtan efter barn i snart 4 år. Med i bagaget har vi ett missfall. I slutet av sommaren 2010 startade vi får första…

IVF-karusell

Ofrivillig barnlöshet. Orsaken är slöa och för få riddare. Mikroinjektion (ICSI), missed abortion, frysförsök, november 2009 föds vår efterlängtade bebis! En underbar liten flicka.

Vart är bullen?

Tjej på 27 som bor ihop med världens bästa kille. Barnlösa pga att jag har säcktuba, så nu är IVF-resan igång. Håller alla mina tummar, tår och kluvna hårtoppar för att vi ska lyckas få en liten bulle :]

Medan Du Finns

Handlar om att vänta på ett barn som redan finns - men också om de IVF:er vi gör under tiden. Jag reflekterar  om adoption, konstgjord befruktning och barnlöshet som samhällsfenomen.

Orättvisan

Om livet med IVF. Orättvisemärkt. Om det bra och det jävliga i livet. Jag är 26. Han är trettiett. Vi är kära. Vi vill bli tre. Vi gör IVF/ICSI. One down, two to go.

langtar.blogg.se

Vägen, längtan och drömmen om att bli tre. Vi är ett ungt gift par på 23 och 25 år som försökt bli gravida under lång tid. Jag har fått diagnosen PCOS och nu har vi startat en utredning för att kunna få vår efterlängtade bebis.

Önskan om att bli gravid

I bloggen skriver jag om mig själv och min sambo. Om kampen att bli gravid. Nyligen fått diagnosen PCOS, Tredje IVF på gång i höst.

Drutten

Jag har PCOs men regelbunden ägglossning. Har försökt bli gravid sedan början av 2011. I slutet av 2012 lyckades vi till slut, men det blev missfall. Försöker nu återhämta oss från detta och komma igång med nya försök.

Ett vanligt liv

Tjej 25 år, sambo. För tillfället kretsar hela vårt liv kring försöket att skaffa barn. Slängde P-pillren i Augusti 2009 och har försökt sen dess. Missfall, PCOS, hormonbehandling. Skriver om det som händer på vår resa till att bli gravid..

Mamma eller inte?

Jag är singel, bestämde mej 2013 för att försöka bli mamma på egen hand, har gått igenom en lång räcka inseminationer och två provrörsronder och väntar nu på min tur i kön till donerade äggceller. Bloggen handlar om min väg till…

Bebiskarusellen

Jag trodde verkligen att vi bara kunde skaffa barn för 10-12 år sen. Trodde inte att min endometrios skulle ställa till det så mycket. Nu efter otaliga IVF och ÄD är vi tvungna att vända oss utomlands. Välkommen att följa med på vår resa!

Från äggdonation till BEBIS!

Om äggdonation. Född 1981. Diagnos POF (premature ovarian failure). Långa köer i Sverige. Sökte hjälp utomlands. Tre försök med äggdonation AVA- kliniken, Riga. Alla försök misslyckades. Nu fortsätter vi vår resa på jakt efter en bebis.