villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Längtan efter sammanhang

Jag och sambon började försöka få barn i oktober 2006 men månad efter månad gick utan att något hände. Åren gick och medan alla våra vänner blev gravida och fick barn så stod våra liv fortfarande på paus. Fram till maj 2011 hade vi gjort 4 IVF:er, 3 resulterade i återföring, inga embryon till frysen och inga positiva graviditetstest.

Den 16 maj 2011 fick vi, efter vårt femte IVF, se vårt allra första positiva graviditetstest. Förvåningen, den oerhörda glädjen och lättnaden över att helvetet äntligen var slut höll i sig till v.7+5 när ett MA konstaterades på VUL. Och världen rasade för oss igen. Det som skulle bli vårt sista ivf blev inte det, istället köpte vi ett sista 3-pack.

  • IVF nr 6 blev återföring och minus.
  • IVF nr 7, ingen återföring.
  • IVF nr 8, och sista, blev återföring av två embryon den 23 mars. Positivt test 1 april.

Hjärtslag på VUL v.7+0. VUL v.9+5 visar ett normalstort vinkande foster. UL v. 12+1 med KUB/Nupp visar att den lille/a växt på sig som den ska. Vi får väldigt låg risk på trisomi-13, 18 och 21. UL v.17+0 visar normal påväxt, bra med fostervatten och att moderkakan ligger i framvägg. RUL v.19+5 visar att det förmodligen är en liten tjej som bor i min mage.

Maja föddes 2012-12-10 mitt i vinterns värsta snöstorm och äntligen var alla krigen slut.

Gå till bloggen

Fler atiklar inom samma ämne

Det går inte att kommentera.