villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa
Tagg

IVF

IVF är en behandling då ägg plockas ut och befruktas utanför kroppen. Ett befruktat ägg kallas för embryo. Några dagar efter befruktningen sätter läkaren in embryot i livmodern. Där fortsätter det förhoppningsvis att utvecklas till ett barn.

IVF är en förkortning av in vitro-fertilisering. Det betyder befruktning i laboratorium i glaskärl eller provrör. IVF kallas också för provrörsbefruktning. Det är vanligt att få behandling med IVF.

 

Infertility and MS blog

I’m a writer and an American expat living in Sweden. My husband, Alexis, and I have been struggling with primary infertility since 2022. Then in October 2023 I had a major neurological attack right after my first IVF round (which was…

Vi hjälper kvinnor över 40 år – AVA Clinic, Riga

Du kan göra alla nödvändiga prov, analyser och undersökningar hos din läkare i ditt land. I så fall ska du resa till Riga endast för embryotransfer. Det faktum att du har gjort alla tester i ditt hemland kommer inte att påverka…

Du har redan ett namn

Jag behöver en plats att få skriva av mig, bitvis älta det som inte alltid går att prata om med andra. Ofrivillig barnlöshet! Min väg mot förhoppningsvis en egen knodd och det är det jag behöver skriva om här.

Lucka 3 – Emelie Lundborg

Emelie Lundborg har verkligen kämpat i uppförsbacke den senaste tiden. Men trots att hon lever med motgångar så hjälper hon verkligen till att visa att vi är inte ensamma. Med sina armband, sin podd och sitt Instagramkonto sprider hon…

Love, Lies and Conception

Alice’s Tinder-addicted colleague insists Alice has it all – a fancy dentist job, a nice husband. But Alice can’t ignore the moody whisperings in her head. Is your life so worthless you can't be happy without a baby?

Hunger

Romanen utspelar sig under nio månader av IVF-behandling, i en kropp som visas i helfigur: som är orolig, kåt, ömsint, hoppfull, sorgsen, galen. Det är ett existentiellt gränstillstånd som Tine Høeg ger språk. Samtidigt är Hunger en…

Saker jag lärt mig om sorg

"Saker jag lärt mig om sorg" är en debutroman om ofrivillig barnlöshet, om tråden som vävs och saxen som klipper, och om ett ungt äktenskap som går i kras.

Poddar

Här har vi listat poddar som handlar om fertilitet, infertilitet, barnlängtan, att bilda familj med hjälp av IVF, insemination, donation och surrogat.