villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa
Tagg

IVF

IVF är en behandling då ägg plockas ut och befruktas utanför kroppen. Ett befruktat ägg kallas för embryo. Några dagar efter befruktningen sätter läkaren in embryot i livmodern. Där fortsätter det förhoppningsvis att utvecklas till ett barn.

IVF är en förkortning av in vitro-fertilisering. Det betyder befruktning i laboratorium i glaskärl eller provrör. IVF kallas också för provrörsbefruktning. Det är vanligt att få behandling med IVF.

 

Intervju i Sveriges Radio P4 Göteborg

Vi vill uppmärksamma barnlöshet i Sveriges Radio P4 Göteborg och vill gärna intervjua ett par som försöker få barn. Kanske har ni försökt under en längre tid.

Du har redan ett namn

Jag behöver en plats att få skriva av mig, bitvis älta det som inte alltid går att prata om med andra. Ofrivillig barnlöshet! Min väg mot förhoppningsvis en egen knodd och det är det jag behöver skriva om här.

How to become pregnant after 40?

Seminar in Stockholm 23 March. Doctor will speak about: What can You do to increase Your chances of success in fertility treatment after 40?

Webinar 23 mars – AVA Clinic, Riga

När allt hopp verkar ha försvunnit - kontakta oss! Vi gör fertilitetsbehandlingar på kvinnor upp till 50 år. Vi har inte heller någon väntetid! Anmäl dig till vår webinar den 23 mars så berättar vi mer.

Lucka 3 – Emelie Lundborg

Emelie Lundborg har verkligen kämpat i uppförsbacke den senaste tiden. Men trots att hon lever med motgångar så hjälper hon verkligen till att visa att vi är inte ensamma. Med sina armband, sin podd och sitt Instagramkonto sprider hon…

Love, Lies and Conception

Alice’s Tinder-addicted colleague insists Alice has it all – a fancy dentist job, a nice husband. But Alice can’t ignore the moody whisperings in her head. Is your life so worthless you can't be happy without a baby?

Poddar

Här har vi listat poddar som handlar om fertilitet, infertilitet, barnlängtan, att bilda familj med hjälp av IVF, insemination, donation och surrogat.

Hunger

Romanen utspelar sig under nio månader av IVF-behandling, i en kropp som visas i helfigur: som är orolig, kåt, ömsint, hoppfull, sorgsen, galen. Det är ett existentiellt gränstillstånd som Tine Høeg ger språk. Samtidigt är Hunger en…