villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Där Rosor Aldrig Dör…

Här kan ni följa mig, B och min make i vår kamp om att få bli föräldrar. Efter 4-5 års kämpande att på egen hand försöka bli gravida, utan resultat sökte vi tillslut hjälp 2011. Då började vår IVF-resa. Hösten 2014 avslutade vi den resan & övergick istället i äggdonationskampen, om att få bli föräldrar.

Vi har sammanlagt gjort 4 IVF behandlingar hos IVF-kliniken i Falun. Plussade en gång och det var i maj 2013 som slutade i missfall i vecka 5.
Vi har gjort 2 äggdonationsbehandlingar hos Reproduktionscentrum, Akademiska i Uppsala. Första försöket med egen donator tog sig inte. Vårt andra äggdonationsbehandlingen från äggbank gav oss ett plus i november 2015 men slutade i missfall vecka 6.

2016

Kämpade för att få till en privat betald äggdonatorsbehandling hos Reproduktionscentrum, Akademiska i Uppsala innan jag fyllde 40 år. 3:e behandlingen hann vi fullfölja innan min födelsedag tack vare att jag själv hittade en egen donator. Vi fick dessutom 6 embryon till frysen. Vi plussade i slutet av mars som slutade i tidigt missfall omkring vecka 4 – 5 (Kemisk graviditet trodde läkaren). Jag försöker gå ner i vikt innan vi ska göra nytt försök hösten/vintern 2016.

2017

Äggdonation nummer 4 den 7 februari 2017 gav oss återföring av fint embryo. Plussade två dagar innan test dag, men tyvärr slutade det med biokemisk graviditet igen, troligen i vecka 4 – 5. Vi tar kontakt med ny klinik, IVF Umeå och uppstartsmöte sker den 13 november. Planering av teststimulering innan äggdonation sker under våren 2018.

2018

Vi påbörjar behandling hos Livio Fertilitetscentrum Umeå med teststimulering i januari och får klockrent resultat. 12:e April startar hormonbehandling inför äggdonation nummer 5. 23:e april vaginalt ultraljud Livio Falun och fin slemhinna på 8,7 mm. Behandlingen blir avbruten eftersom donatorn inte svarar på hormonbehandlingen.

Äggdonation 5

September med ny donator. Vi får 7 ägg, 6 av dem dör, 1 blir befruktat men ser inte normalt ut och det blir ingen återföring. Detta inte räknas som ett helt fullföljt försök, vi får en del av pengarna tillbaka och ingen ny behandling erbjuds. Vi sätter upp på reservlista och försöker ”ragga” egen donator för att försöka få till en ny bekostad behandling.

Äggdonation 6

Vi hittar en egen underbar donator som blir godkänd av Livio Umeå i november.
Börjar ta hormoner i december inför eventuell insättning i januari 2019.

2019

Januari

Jag får en sen blödning efter intag av Provera. Donatorn får ut 10 ägg, men 5 stycken är omogna. 4 ägg blir befruktade men är tyvärr inte av bra kvalité, enligt läkaren. Vi får inget till frysen.

Mars/April

Får chansen att göra ett sista IVF försök med egna ägg. Stimuleringen går trögt, bildar tre folliklar och en cysta. Vid äggplocket får de ut 2 ägg. Ett ägg befruktar sig och delar sig som det ska. Allt ser jättebra ut. Får tillbaka ett 3 dagars embryo som är 8-celligt precis som de ska vara dag tre. Embryot har legat i Embro Glue innan insättningen. Insättningen sker den 1:a april hos Livio Umeå.

12 April – Rosa Lutinusflytningar sent på kvällen som övergår i en kraftigare blödning den 14 april. Negativt graviditetstest. Träffar läkare på Reproduktionscentrum, Akademiska i Uppsala men blir illa behandlad i och med att jag gått upp i vikt.

Under hösten beslutar vi oss för att flytta våra två åggdonationsembryon från Akademiska, Uppsala till Livio Falun på grund av att Akademiska inte tar hänsyn till ERA-test som vi önskar göra hos Livio.

2020

Livio Falun – Sänka BMI – ERA-test – ÄD

2021

Livio Falun – Mars, påbörjar hormonbehandling inför FET

Gå till bloggen

Fler atiklar inom samma ämne

Det går inte att kommentera.