villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Ett barn blir till

Författare: Lennart Nilsson
Språk: Svenska
Utgiven: 2012-06-12
ISBN: 9789174242751
Förlag: Bonnier Fakta
Antal sidor: 219

Varning! Denna boken vänder sig främst till er som lyckats att bli med barn.

Om ni orkar titta på bilder av tjocka magar eller om ni kan tänka er att följa processen från spermiernas kapplöpning mot ägget till förlossningsögonblicket, då är detta en bok för er. Dessutom finns det ett kapitel där vi får veta hur par som har svårt att få barn får hjälp genom assisterad befruktning.

När Ett barn blir till utkom 1965 blev den genast en av de mest betydelsefulla böckerna i modern tid. För första gången fick vi en glimt av livet före födelsen. De unika bilderna som visade hela skeendet i en människas tillblivelse väckte förundran och gav oss ny kunskap. Boken har sedan dess kommit i flera nya utgåvor, den har översatts till mer än tjugo språk och miljoner människor har läst den.

Den femte utgåvan av Ett barn blir till är en universell bildberättelse om livets uppkomst. Den vänder sig inte bara till blivande föräldrar utan till alla som vill ta del av undret som Lennart Nilsson fångat. Hans bilder av befruktningen och barnets utveckling fram till förlossningen är hämtade från samtliga utgåvor och de upphör aldrig att fascinera oss.

Förordet är skrivet av bokens redaktör Mark Holborn, som även var initiativtagare till Lennart Nilssons bok Livet (2006). Tillsammans har de handplockat bilderna till denna utgåva av Ett barn blir till. Texten är skriven av professor Lars Hamberger, vars forskargrupp tillhör de världsledande inom området människans fortplantning.


⭐ Fler böcker hittar du under boktips

Fler atiklar inom samma ämne

Det går inte att kommentera.