villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Endometriosföreningen

Endometriosföreningens mål är att stödja kvinnor med endometrios, sprida kunskap och information om sjukdomen och att verka för en bättre sjukvård.

Endometriosföreningen är en ideell patientförening för endometriosdrabbade som bildades i november 1989 av kvinnor som provade den då nya medicinen Synarela. Grunden i föreningen, både då och nu, är kamratstöd och information om endometrios till medlemmar och deras anhöriga. Numera är föreningen också aktiv i debatten för bättre vård för endometriosdrabbade och jobbar brett med information till beslutsfattare, politiker och allmänheten.

Endometriosföreningen samarbetar med internationella endometriosföreningar, med andra patientföreningar, specialistläkare och organisationer. Föreningen har samarbete med endometriosforskare och har tillsammans med Karolinska Institutet startat ett insamlingsprojekt för forskning i ämnet.  

Idag finns det 3 lokala föreningar, Stockholm, Västra Götaland och Skåne och stödpersoner för medlemmar, över hela Sverige. Med jämna mellanrum arrangerar föreningen föreläsningar och aktiviteter för medlemmar.

Mars månad, varje år, är endometriosmånaden, #endometriosis Awareness Month och symbolen för att uppmärksamma detta är det gula bandet.

Länk till Endometriosföreningen
Endometriosföreningen på sociala media

Källa: endometriosforeningen.com


Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.