villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Vi var bara barn: om barnendometrios och vad som behöver göras

Författare: Victoria Manfred
Språk: Svenska
Utgiven: 2022-03-15
ISBN: 9789152717653
Förlag: VManfred Produktion
Antal sidor: 256

Man uppskattar att cirka 50 000 barn är drabbade av endometrios i Sverige idag. En kronisk sjukdom som drabbar 10–15 procent av personer med livmoder. Av alla drabbade i Sverige tror man 175 000 har insjuknat som barn, trots det ses endometrios på som framförallt en kvinnosjukdom.

Vi var bara barn baseras på 122 inskickade berättelser om hur det har varit att växa upp med denna sjukdom. Men boken innehåller också en begriplig uppdatering av forskningsläget och sjukdomsbilden. Såväl som historiska perspektiv, checklistor och författarens egna erfarenheter och resonemang. Allt för att du som läsare ska komma ut på andra sidan som en så god endometriosallierad som möjligt. Som en anhörig eller drabbad som har rätt kunskap för att ta sig an den verklighet som ni kommer att möta i er kontakt med vården och samhället. I kampen för rätt vård och stöd vid endometrios.

För vad gör det med en person, på väg in i tonåren och vuxenlivet, när vardagen helt plötsligt skiljer sig från omgivningens? När kroppen skiljer sig från omgivning – ens. När du juridiskt sett fortfarande är ett barn men samhället börjar skifta sin förståelse av vem du är och vad du ska lära dig att leva med.


⭐ Fler böcker hittar du under boktips

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.