villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa
Kategori

Barnböcker

Flickan från andra sidan havet

Flickan från andra sidan havet är en berättelse om djup saknad och förtvivlad längtan, något som många barn som inte lever med sina biologiska föräldrar kan känna igen sig i.

Göra barn – så går det till

Med hjälp av informativa och humoristiska illustrationer får vi reda på hur barn blir till, rent konkret, antingen det är på «traditionellt» vis eller med hjälp av provrör.

Vem finns?

Föräldrarna berättar om ägget som var tomt, sånär som på en blå dunig fjäder.

Mammornas bebisresa

Ett barn växer i magen. Isa och Anna längtar. De får vänta länge. En kväll mitt i vintern är det äntligen dags för bebisen att komma ut. Följ med på resan från ett litet frö till en färdig bebis.

När storken störtat

Isa går hem från skolan en dag och känner sig ledsen. Nu ska hennes kompis också få ett litet syskon. Varför kan inte hon få ett syskon att älska och ta hand om? Men hon är lite rädd för att fråga mamma och pappa om varför ...

Varför finns jag?

En spännande berättelse skapad med humor och värme, som skildrar assisterad befruktning på ett självklart sätt för alla barn.

Barnbok om IVF

Sara myser på soffan tillsammans med mamma och pappa och tittar på Saras favoritprogram om hästen Stella. I kvällens avsnitt ska Stella föda sitt föl. Sara undrar hur hon blev till. Mamma och pappa berättar med enkla meningar hur…