villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa
Tagg

Bokrecension

Vi har valt att recensera några av de böcker som handlar om ofrivillig barnlöshet, böcker som vi kan rekommendera. Håll utkik för det kommer mera!

Det finns många böcker som handlar om ofrivillig barnlöshet utifrån olika perspektiv. Det är skönlitteratur, biografier, faktaböcker, barnböcker, prosa. Böcker som handlar om barnlängtan, IVF, adoption, donation, livmoderstransplantation och berättelser där det aldrig blev något barn.

Vill du läsa berättelser om hur andra personer hanterat sin barnlöshet, så finns det en lista med drygt 70 böcker här. Listan fylls på efterhand som det kommer nya böcker.

Något av det bästa jag har läst!

Romansviten om Monika är något av det bästa jag har läst. I processen mellan hormonsprutor, ägguttag, och insättningar börjar Monika tänka på sitt eget släktträd och varifrån hon själv kommer eftersom hon inte är uppvuxen i sin biologiska…

En bok om barnlängtan som anhöriga bör läsa

En bok om barnlängtan, kärlek och förtvivlan. En bok om att fortsätta tillsammans även om man längtar efter olika saker. Boken är bra för anhöriga att läsa, för att förstå barnlängtan och vad den innebär.

Barnet jag aldrig

Jenny Danielssons debutroman ”Barnet jag aldrig” handlar om en barnlängtande kvinna, som närmar sig 40

Gravid med livet som insats

När barnet är fött hade man önskat att berättelsen var klar och avslutats med ”och så levde de lyckliga i alla sina dagar” men tyvärr, det händer nya saker hela tiden där livet sätts på prov.

Det mest naturliga

Detta är en känslosam berättelse som ifrågasätter det mest naturliga. Vad som är naturligt för dig är kanske inte naturligt för mig.

Hon gjorde poesi om sin barnlängtan

I samklang med naturen och de fyra årstiderna får vi följa diktjaget i förälskelse, längtan efter en mor, längtan efter barn och IVF behandling.