villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

En överlevnadsguide för Ruvare (och andra som längtar barn)

Många är vi som lyssnat på Ruvarpodden, podden som Hanna Nielsen och Annica Lövstad hade mellan 2017 och 2019. För er som inte känner till Ruvarpodden är det en podd där Hanna och Annica, tillsammans med gäster, diskuterar barnlängtan och ofrivillig barnlöshet.

I mitten på april 2021 kom Hannas bok “En överlevnadsguide för Ruvare”. I boken hon har med delar från Ruvarpodden och blandat med den egna berättelsen som hon kallar “Tillbakablick”. Här finns lyssnarnas beskrivning av barnlöshet, tips på hur och för vem man ska berätta om sin barnlöshet. Men här finns också utdrag från intervjuer med bland annat Klara Zimmergren, Anna Mannheimer och Kenza Zouiten. I boken finns också en liten bra ordlista och fakta på ett lättillgängligt sätt.

En bok hon själv saknade

Hanna beskriver boken som den hon själv saknade när hon försökte bli gravid. Jag håller med att denna boken hade även jag önskat mig när jag själv var i den situationen. Boken är lättläst och i små kapitel som man utan problem kan läsa var för dig. Den gör skäl för sitt namn som överlevnadsguide, lätt att ha med, plocka fram och läsa ett stycke när det känns ensamt och tungt.
Ett plus för listan med tips på vad man kan göra när man ruvar då den tiden tenderar att bli lång och jobbig. För all del tror jag att många av tipsen kan fungera som tips på tidsfördriv även om man inte ruvar, till exempel när man väntar mellan två behandlingar och man behöver skingra tankarna.
Med fördel kan du lämna boken till närstående, för att få en förståelse för vad det är man går genom. Här får de läsa om känslor, fakta, tips och råd på ett lättillgängligt sätt.

På framsidan är det en bild på fem ägg, fyra vita och det berömda guldägget i mitten. Hur många av oss har inte hört “Det behövs bara ett guldägg!”? Oerhört tröttsamt när det där guldägget aldrig tenderar dyka upp. Men denna bilden vill jag istället likna vid att Hanna blandat sin egen berättelse med guldkornen(äggen) från Ruvarpodden – det bästa av det bästa.

Har man gått genom denna processen, ja, då glömmer man inte.
Tack Hanna att du fortsätter sprida och för er som inte lyssnat på Ruvarpodden – gör det! Och till er som lyssnat på Ruvarpodden – läs “En överlevnadguide för Ruvare”!


⭐ Hannas bok ”Ruvare : (och andra som längtar efter barn)

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.