villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Fick hjälp av homeopat mot barnlösheten

Sofia och Andres var 25 år när deras barnlängtan och tankarna på att bilda familj började gro. Det skulle dröja fem år, flera IVF försök, fertilitetsbehandlingar och behandling av homeopat innan första sonen kom.

Oförklarligt barnlösa

Sofia och Andres försökte först på egen hand i ett år innan de sökte hjälp på en fertilitetsklinik. Tyvärr hittade inte läkarna något avvikande hos någon av dem och de blev vad man benämner som oförklarligt barnlösa. De gjorde tre IVF försök och fick totalt 15 återföringar, en period som var riktigt psykiskt påfrestande. Trots att läkarna nämnde deras befruktade ägg som perfekta skolboksexempel, ”bilder på äggen skulle kunna användas i utbildningssyfte”, så hände ingenting, de blev inte gravida. Samtidigt som läkarna var överväldigat positiva fick Sofia och Andres kommentarer från vännerna som är oerhört tröttsamt när man är drabbad av ofrivillig barnlöshet.

”Ni tänker kanske för mycket på det”
”Det är psykologiskt”
”Ni är inte kompatibla”

Inte redo att ge upp hoppet om ett barn

Innan de påbörjade sina IVF behandlingar hade Sofia även testat akupunktur, vilket inte hjälpte och nu började de fundera på adoption men var ändå inte riktigt redo att ge upp chanserna att bli gravida.
De var fysiskt och psykiskt slut och bestämde sig för en paus, de ville ägna sig åt sitt intresse – att resa och besöka fler länder. I samband med att de pausade sina behandlingar fick de höra talas om en kvinna som blivit gravid med hjälp av homeopatiska läkemedel. Först tyckte Sofia och Andres det lät som hokus pokus men kände till sist att de hade inget att förlora – Vi kör!

Hormonell obalans

I april 2016 hade Sofia sitt första bokade besök hos homeopaten, fortfarande skeptisk men med inställningen att vad hade de att förlora?
Sofia och Andres blev intervjuade i “Tidskrift för Homeopati 2018:2”. I intervjun nämner Sofia att tidigare, innan de försökte bli gravida, ätit både vanliga p-piller och minipiller vilket hon blivit sjuk av, kräkts och mått dåligt. Hos homeopaten fick hon veta att hon hade en hormonell obalans i kroppen. Det hade inte spelat någon roll hur många fertilitetsbehandlingar de hade gjort, hon hade ändå inte blivit gravid då hennes kropp inte var mottaglig.
Efter första besöket blev hon ordinerad Sepia, Blutsaft och tillskott av D- och B-vitamin.  Utöver kosttillskotten skulle hon också ta tempen varje morgon och föra in detta i ett diagram. Efter en tid kände sig Sofia piggare, gladare, gick ner i vikt och fick en stabilare temperaturkurva.

2 barn på 13 månader

Under 6 månader besökte Sofia homeopaten vid 4 tillfällen. Efter fjärde besöket får hon veta att ”Nu är din kropp i balans, nu kommer du bli gravid!”. Ett uttalande som Sofia och Andres tyckte var ganska vågat. Det visade sig att efter bara någon månad var Sofia mycket riktigt gravid. I augusti 2017 fick Andres och Sofia en liten son och i september 2018 kom lillebror.

Sofia och Andres rekommenderar andra att våga prova homeopati. De är medvetna om att många tycker det kan verka som hokus pokus – det gjorde de också. Men de blev positivt överraskade och dessutom föräldrar till två fina pojkar.


⭐ Information om alternativa behandlingar

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.