villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa
Tagg

Surrogatmödraskap

Väntan på surrogat/magmamma

2020 fick jag diagnosen livmoderhalscancer. Jag kan inte bära egna barn och får inte adoptera så därför hamnade valet på surrogatmoderskap.

resantillregnbagen.blogg

Jag heter Maria och bor med min sambo och vår lilla katt utanför Stockholm. Det här är historien om vår kamp och längtan efter att få ett barn.

MRKH (Mayer-Rokitansky-Küster-Hauster-syndrom)

1 på 5000 flickor föds med Mayer-Rokitansky-Küster-Hauster-syndrom (MRKH) vilket motsvarar ungefär 10-12 flickor per år i Sverige. Det innebär att man saknar livmoder, äggledare och stora delar av slidan.

Föreningen för Surrogatmödraskap

Föreningen för surrogatmödraskap är en ideell sammanslutning som arbetar med att sprida information om surrogatmödraskap som en väg till föräldraskap. Deras mål är att skingra myterna som omger ämnet, påverka opinion och politiker samt…

Surrogatmoderskap

Surrogatmoderskap, även kallad värdmoderskap är inte juridiskt reglerat i Sverige. Surrogat/Värdmoderskap innebär att en kvinna är gravid och föder barn åt någon annan.

Tvillingarna Tengros

Jag och min man Andreas är några veckor ifrån att äntligen bli föräldrar, tack vare vår underbara surrogatmamma Svitlana. Vi räknar ner timmarna tills vi får träffa våra små underverk - vår son och vår dotter.

En död gren

Jovisst, det finns mycket annat i livet än barn. Jag om någon vet det för jag är en ofrivlligt barnlös kvinna på 61 år.