villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Missfall: med rätt att sörja

Författare: Pernilla Hjort
Språk: Svenska
Utgiven: 2013-06-18
ISBN: 9789163732980
Förlag: Vulkan
Antal sidor: 303

En femtedel av alla graviditeter slutar med missfall, mörkertalet är mycket högre och missfallen ökar. Forskningsrapporter visar att ett missfall orsakar ofta en sorg, jämförbar med den man upplever när en nära anhörig dör. Studier visar också att missfallen betraktas som rutinfall på sjukhusen och får låg prioritet. Kvinnorna kanske tröstas, men det saknas en förståelse för deras upplevelser. De känner sig övergivna, både av sina partners och av sjukvården. Många kvinnor känner skuld. Flertalet kvinnor upplever också att de saknar kontakt med andra som varit med om ett missfall. Många tror att de är ensamma om sin upplevelse. Därför behövs det en vänlig och ärlig bok som hanterar upplevelsen av missfall med respekt och som visar att vi är många.

I Missfall – med rätt att sörja utgår Pernilla Hjort ifrån kvinnan, paret och upplevelsen. Här kan vi läsa om hur ett missfall går till, hur det påverkar kroppen, vad som händer på sjukhuset, vilka typer av missfall man kan uppleva och hur det påverkar kvinnans framtida möjlighet att bli gravid. En bok på enkel svenska där man får dela upplevelser från andra personer. Vi behöver bryta tystnaden kring ämnet så att skammen och skulden kring missfall lyfts upp i ljuset och att synliggöra sorgen.


⭐ Fler böcker hittar du under boktips

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.