villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Ord från ett längtande modershjärta:dikter om barnlöshet, förtvivlan, hopp och längtan

Författare: Elin Nilsson
Språk: Svenska
Utgiven: 2014-02-12
ISBN: 9789163750274
Förlag: Vulkan
Antal sidor: 122

När jag och min make fick doktorns tunga och orättvisa besked förändrades allt. Vi skulle aldrig kunna få biologiska barn tillsammans. Det skulle inte bara bli svårt, utan helt omöjligt. Ibland hänger tyvärr inte verkligheten med i tankevärldens önskningar. Det fanns då två möjligheter. Antingen att acceptera sorgen eller utforska andra vägar för att hantera alla himlastormande känslor. Valet föll ofrivilligt på båda alternativen.

För att bearbeta mina upplevelser har jag varit tvungen att stanna upp i den snurrande vardagen för att känna, gråta och vara förbannad. Då mina tankar har bubblat över har jag använt diktskrivandet som hjälp och denna bok är det slutgiltiga resultatet. På ett innerligt och hjärt-skärande ärligt sätt har jag försökt skildra de olika tankar som kan dyka upp hos en vuxen kvinna som lever utan barn. På ett lekfullt sätt blandas det komiska i livet tillsammans med jobbiga inslag. Hela boken är ett härligt virrvarr av känslor, precis som livet i övrigt. Oavsett om du som läsare lever med eller utan barn så hoppas jag att du finner något tänkvärt i denna bok. Mina rader tar upp tankar som förtvivlan, sorg, hopp, självdistans, vänskap, kärlek och framtidstro. Känslor som alla människor känner, men visar på så skilda sätt.


⭐Fler böcker hittar du under boktips

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.