villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Marias historia

Villhabarn.se grundades av Ingela Johansson Rosander, och lanserades den 1 mars 2001, i samarbete med Erik Gunnarsson. Idén till villhabarn,se fick Ingela då hon själv var förtvivlad över att inte bli gravid. Hon saknade information och reportage om och med personer som var eller varit ofrivilligt barnlösa.  Läs Ingelas historia här.

Sedan november 2019 är det jag, Maria, som driver villhabarn.se.
Något år efter att Ingela skapade villhabarn.se var jag själv i samma situation som hon hade varit i. Jag försökte bli mamma. Kände enorm ensamhet och utanförskap när vännerna runtomkring oss bildade familjer. De hann få både en och två barn innan vi fick vårt första. Jag tillbringade mycket tid på villhabarn.se. i ett forum där jag hittade information och fick ventilera känslor och känna gemenskap. Fick möta människor som förstod, personer som var i samma situation. Att slungas mellan hopp och förtvivlan månad efter månad skapade en känsla hos mig. En dag skulle jag ge tillbaka det jag själv så väl behövde i den situationen.

Mitt engagemang började 2011

Samma år som villhabarn.se fyllde 10 år, 2011, skrev jag min c-uppsats om ofrivillig barnlöshet. Jag kom i kontakt med Sveriges patientförening för ofrivilligt barnlösa, Barnlängtan, idag Riksförbundet Ofrivilligt Barnlösa. Mötet med föreningen blev möjligheten att ”ge tillbaka” och också början på mitt engagemang att stötta andra i samma situation. Jag hade accepterat att jag tyvärr inte kunde ge min dotter något syskon, även om vi önskat och flera syskon varit på väg men tyvärr slutat i missfall.
Under dessa 10 år som gått har jag mött många personer i forum på nätet, via mail och i fysiska möte. Den gemensamma nämnaren för alla jag träffat är att de känt utanförskap och ensamhet. Jag har jag hört fantastiska historier, tragiska historier och lärt mig en hel del om diagnoser jag inte visste fanns. Träffat läkare och forskare med en outtröttlig energi för att hjälpa, jag har fått vänner för livet, jag har följt personer i glädje och sorg, hängt med i deras berg- och dalbana, blivit förvånad, fascinerad och varit frustrerad. Jag har coachat i grupp och enskilt och till och med varit mentor till en kvinna i Australien!

Tillbaka där allt började

När jag 2019 fick frågan om jag ville ta över villhabarn.se behövde jag inte tänka så länge, det var ju där jag själv hade befunnit mig när jag drygt 15 år tidigare sökte stöd och information. Jag visste att villhabarn.se fortfarande har en viktig del att fylla gällande att minska utanförskapet, att vara länken där man kan leta sig vidare till nätverk och personer som är i samma situation där man kan känna gemenskap med andra som förstår vad man går genom.
Precis som Ingela kände när hon skapade villhabarn.se 2001.

Jag hoppas att du också ska hitta information på det du söker och har du några frågor är du välkommen att höra av dig.

//Maria


Ingelas historia

⭐ Villhabarn.se fyller 20 år

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.