villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Ger röst åt de barnlösa i samhället

Stephanie Joy Phillips, en brittisk kvinna, grundade World Childless Week 2017. Det är ett globalt online-evenemang för att öka medvetenheten och ge stöd till de som är ofrivilligt barnlösa. Över 100 av världens länder uppmärksammar Worls Childless Week

I år äger World Childless Week rum 12–18 september. Varje dag är det ett nytt tema med föreläsningar och berättelser kring ämnet – att vara ofrivilligt barnlös, som ligger kvar på hemsidan så man kan se dem i efterhand.

Måndag : Our stories

Tisdag: Childless and single

Onsdag: A letter to my younger self

Torsdag: Childlessness in the workplace

Fredag: It´s all in God´s plan

Lördag: We are worthy

Söndag: Moving Forwards

”De barnlösa är en okänd men stor och växande minoritet som världen inte längre kan skygga för. World Childless Week gör det möjligt för barnlösa män och kvinnor att tala ut utan rädlsa för skam och fördomar. World Childless Week hjälper dem att bekräfta sorgen och upptäcka sitt egenvärde. Det är hjärtskärande när människor i 60- och 70 – års åldern kontaktar mig för att säga att de inte kände till att stöd finns tillgängligt och det bekräftar hur stort behovet är att vi ökar medvetenheten.
-Stephanie Joy Phillips


World Childless Week har ambassadörer som alla är ofrivilligt barnlösa. En av ambassadörerna är Jody Day, grundaren av Gateway Women:
”En av de många dolda svårigheterna med ofrivillig barnlöshet kan vara social isolering. World Childless Week vill genom att sammanföra så många olika människor och organisationer som möjligt förstärka våra röster och visa att vi finns. På så sätt gör det det mer troligt att någon som kämpar i tyst sorg äntligen upptäcker att de inte är ensamma.”

Läs mer World Childless Week

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.