villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa
Kategori

Skönlitteratur

Biopappan

Biopappan är en bok för unga vuxna av författaren Daniel Jaktlund. Boken handlar om hur en familjehemlighet kastar omkull 16-åriga Moas liv – hennes föräldrar har fått hjälp av en anonym donator för att hon skulle bli till. Vem är hon nu? 

Love, Lies and Conception

Alice’s Tinder-addicted colleague insists Alice has it all – a fancy dentist job, a nice husband. But Alice can’t ignore the moody whisperings in her head. Is your life so worthless you can't be happy without a baby?

Hunger

Romanen utspelar sig under nio månader av IVF-behandling, i en kropp som visas i helfigur: som är orolig, kåt, ömsint, hoppfull, sorgsen, galen. Det är ett existentiellt gränstillstånd som Tine Høeg ger språk. Samtidigt är Hunger en…

Saker jag lärt mig om sorg

"Saker jag lärt mig om sorg" är en debutroman om ofrivillig barnlöshet, om tråden som vävs och saxen som klipper, och om ett ungt äktenskap som går i kras.

En moders val

Efter lång väntan blir Simone äntligen gravid. Lyckan som hon och maken Alex känner övergår snart i besvikelse och sorg när de upptäcker att fostret kan ha kromosomavvikelser. Hon och Alex har helt olika syn på problemet. För att tänka…

Bära och brista : andra Monikabok

I Andra Monikabok fortsätter Monika lägga pussel. Hennes förfäders berättelser får liv samtidigt som hon tänker på de gener hon själv inte har förmågan att föra vidare.

Ljudet av fötter : första Monikabok

Ljudet av fötter -Första Monikabok är del ett i romansviten om Monika. Det är en fängslande roman om det sociala arvet, om föräldraskap och svek, hopp och meningen med livet, berättad med Sara Lövestams karaktäristiska humor och värme.

Bära frukt

Bära frukt är en roman om barnlängtan, kärlek och förtvivlan. Om kroppslighet, växtlighet och de svåra valen som uppstår när man längtar efter olika saker men fortsätter tillsammans ändå.

Vuxna människor

Ida är arkitekt, barnlös och i sin bästa ålder men sista tiden har den biologiska klockan börjat ticka.