villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Biopappan

Författare: Daniel Jaktlund
Språk: Svenska
Utgiven: 2023-12-11
ISBN: 9789180734776
Förlag: Visto Förlag

Det kommer och går att jag fantiserar om vem du är. När det kommer är det intensivt i flera dagar för att sedan trilla längre bak i huvudet och bli som nån sorts olöst gåta. I de här perioderna kan jag fastna framför spegeln. Det är som att jag söker dialog med den andra halvan hos mig själv, den som jag inte känner. Det är som att jag kan ana ögonkontakt med dig i mötet med mina egna ögon i spegeln. Ibland kan jag försöka borra in min blick i mina egna ögon i spegeln och det är som att jag tror att jag ska kunna se något där. Någonstans där finns du. Men var?

Sextonåriga Moa ser sig själv som vilken tjej som helst, med en kärleksfull familj och roliga kompisar. Tills den dag då det avslöjas att hon har en annan biologisk pappa än den hon vuxit upp med. Hennes föräldrar använde sig av spermadonator för att hon skulle bli till, och inte ens de har någon aning om vem hennes biologiska pappa är. Vem är han vars gener hon har hälften av och vad betyder det egentligen?

Biopappan är en bok för dig som är intresserad av unga människors utmaningar i livet och hur dessa hanteras. Det är också en bok om ofrivillig barnlöshet och vårt moderna samhälles möjligheter att hjälpa. Tänk om du plötsligt fick veta att din pappa inte är din biologiska förälder? Skulle du vara densamme då? Hade det skapat en längtan hos dig att söka efter din okända biopappa? Skulle du våga träffa honom?

Biopappan är en bok för unga vuxna av författaren Daniel Jaktlund. Boken ges ut i början av december och handlar om hur en familjehemlighet kastar omkull 16-åriga Moas liv – hennes föräldrar har fått hjälp av en anonym donator för att hon skulle bli till. Vem är hon nu? 

– Jag vill berätta om tröskeln till vuxenvärlden med de svårigheter och utmaningar det innebär, men samtidigt ge hopp om att det är hur vi tar oss an det svåra som möjliggör att växa som människa. När Moa får veta att den pappa hon vuxit upp med inte är hennes biopappa börjar hon reflektera över sin person och tror för ett tag att hon tappat hälften av sitt jag, säger Daniel Jaktlund.  

VistoFörlag

⭐ Fler böcker hittar du under boktips

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.