villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa
Tagg

Manlig infertilitet

Lucka 21- thepursuitofkicki

Två personer som kan intyga att livet som barnlängtare är en berg - och dalbana utan dess like är Elin och Mario. Vi har kunnat följa dem under några år på Instagram. Och med sin berättelse har de verkligen motiverat andra personer att…

Lucka 5 – Ludvig “Ludde” Nilsson

Våren 2023 intervjuade vi Ludvig som 26 åring fick veta att han var steril. När Ludvig och hans sambo Helen sökte hjälp att bli gravida gjorde läkarna till en början bara utredning på Helen, hon fick bland annat rådet att gå ner i vikt.

Klinefelters syndrom

Vuxna män med Klinefelters syndrom kan oftast inte producera tillräckligt med spermier för att bli fäder. Det innebär dock inte att man med säkerhet är infertil. Det finns fall där män med Klinefelters syndrom har lyckats att bli fäder.

Testikelbiopsi (TESA/PESA)

Om spermaprovet inte innehåller några spermier kan man ta ut spermier med en tunn nål från bitestikeln (PESA) eller testikeln (TESA)

Spermadonation / givarinsemination

Spermadonation/givarinsemination genomförs om mannen har dålig spermakvalitet eller saknar spermier, när två kvinnor i ett samkönat förhållande vill blir föräldrar eller om kvinnan är ensamstående.