villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Längta barn: en antologi om barnlöshet

Författare: Kristina Thulin, Jenny Östergren Strömstedt
Språk: Svenska
Utgiven: 2004-03-01
ISBN: 9789100102432
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Antal sidor: 256

När ska ni skaffa barn? Frågan brukar dyka upp när man närmar sig 30. Men för många är barn ingenting man bara skaffar hur gärna man än skulle vilja. Var femte par har svårigheter att bli gravida, räknar man in singlar som vill ha barn men inte har någon partner och homosexuella är siffran ofrivilligt barnlösa ännu högre. Ändå är det fortfarande ett ämne som är tabu att prata om. I antologin Längta barn bryts tabut och de som längtat och längtar efter barn får en chans att berätta utan några förskönande filter.

10 skribenter med sinsemellan olika bakgrund och syn på familjebildning låter oss följa med på färden mot ett liv med eller utan barn. Känslorna är i fokus, både de fina och de fula och förbjudna. Några har fått barn efter medicinska behandlingar, några har adopterat, andra har förblivit barnlösa. Författaren Åsa Moberg, programledaren Anna Mannheimer, författaren Linda Skugge, journalisten Camilla Floyd och programledaren Rickard Ohlsson är några av skribenterna. Redaktörer för boken är journalisterna Kristina Thulin och Jenny Östergren som tillsammans skrivit flera böcker.


⭐ Fler böcker hittar du under boktips

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.