villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Så blev jag till

Författare: Katerina Janouch Illustratör/Fotograf: Mervi Lindman
Språk: Svenska
Utgiven: 2004-08-01
ISBN: 9789163827778
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 64

Så blev jag till får alla nyfikna barn ta del av det stora mysteriet om hur det kom sig att just “jag blev jag” och varför jag blev barn till just min mamma och pappa.

Katerina Janouch arbetar som journalist, författare och samlevnadsrådgivare. Nu har hon skrivit en bok som vänder sig till nyfikna och frågvisa yngre barn om ämnet “så blev jag till”. 

Var fanns jag innan jag var ett frö? Vet man vilka som ska bli mamma och pappa tillsammans? Hur görs en bebis? Hur får en bebis plats i magen bland pannkakor och hamburgare? Detta är några av de frågor som det förklaras och pratas omkring i en berättande text som “öppnar” för vidare diskussioner kring de olika ämnena med barnet.
Ämnen som adoption, provrörsbarn, extramammor och extrapappor tas också upp.

Författaren och illustratören besvarar och förklarar på ett pedagogiskt och humoristiskt vis, med text och bilder i ett perfekt samspel. Den finska illustratören Mervi Lindman har genomillustrerat Så blev jag till med varma och underfundiga bilder som får både barnet och den vuxne läsaren att fnissa tillsammans. Hon finns tidigare publicerad i Sverige med Siri och lille Felix, en humoristisk bilderbok med text av Tiina Nopola.


⭐ Fler böcker hittar du under boktips

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.