villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Bära barnet hem

Författare: Cilla Nauman
Språk: Svenska
Utgiven: 2016-08-26
ISBN: 9789127149793
Förlag: Natur Kultur
Antal sidor: 225

I Bära barnet hem reser berättaren till andra sidan jorden för att hennes son, Adam, ska få träffa sin biologiska mor. Men förberedelserna är förknippade med stor oro. Var kommer han att höra hemma nu? Samtidigt är berättarens egen mamma långsamt på väg in i en glömska där tiden är i oordning och det är oklart vem som är mor till vem. Detta är också berättelsen om Ana, som inte har någon far eller mor, inga barn heller, men som passar andras barn: matar dem, älskar dem, vakar över både dem och den blå dörren i huset mittemot, barnhemmets dörr där föräldrar lämnar in sina barn och sedan försvinner.

Bära barnet hem är en roman som med skärpa och innerlighet berättar om vad en mor är. Såsom att föda barn, lämna bort barn och om att bära barnen hem. Cilla Naumann debuterade med romanen Vattenhjärta 1995, och fick Katapultpriset för årets bästa debut. Därefter har hon har gett ut ett dussintal romaner och har varit nominerad till Augustpriset två gånger, senast för kritikerrosade Springa med åror 2012.

“Ömt, ärligt, träffande. Jag blir inte förvånad om den innebär Naumanns tredje nominering till Augustpriset.” Henrik Petersen, Sydsvenskan

“Det är en fin, känslig, vacker, underbar liten bok. Jag kan tänka mig att det här är en av de bästa svenska romanerna i höst.” Yukiko Duke, SVT Gomorron


⭐Fler böcker hittar du under boktips

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.