villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Adoptionsförmedlingar

I Sverige finns idag två adoptionsförmedlingar Adoptionscentrum ochBarnen framför allt.
MFoF – Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd är kunskapsmyndighet för föräldraskapsstöd, familjerådgivning och socialnämndernas familjerättsliga ärenden.

Adoptionscentrum

Adoptionscentrum bedriver verksamhet för dig som vill adoptera, för adoptivfamiljer och för dig som är adopterad. Förbundet Adoptionscentrum grundades 1969 och är en partipolitisk och religiöst obunden förening. Våra fyra huvuduppgifter är förmedling, medlemsverksamhet, resor och rötter och bistånd.

  • Förmedling, Adoptionscentrum förmedlar internationella adoptioner med barnets rätt till familj i fokus. 
  • Medlemsverksamhet, Adoptionscentrum har drygt 3 000 medlemsfamiljer i 18 lokalavdelningar. Avdelningarna anordnar aktiviteter, utser Adoptionscentrums styrelse och beslutar om förbundets verksamhets och stadgar.
  • Resor och rötter, vi kan hjälpa adopterade med kopiering av adoptionsakt, stöd vid sökning av biologisk familj samt stöd vid resa tillbaka till ursprungslandet.
  • Bistånd, I mer än 20 år har Adoptionscentrum arbetat med att förbättra tillvaron för barn utan föräldraomsorg eller som riskerar att förlora sin familj. 

Källa: adoptionscentrum.se

Barnen framför allt

Barnen Framför Allt (BFA) är en ideell förening och adoptionsorganisation som bildades 1979 av ett antal föräldrar, som själva adopterat barn. Föreningen arbetar idag inom fyra verksamhetsgrenar: adoption, bistånd, fadderskap samt medlem. 

  • Adoption,  BFA och våra samarbetskontakter i utlandet arbetar utifrån svenska och internationella regler och konventioner. Det innebär att du som adoptivförälder kan känna dig trygg i adoptionsprocessen och att du har blivit utvald med barnets bästa i åtanke.
  • Bistånd, BFA-Bistånd satsar på projekt runt om i världen. Dessa bidrar till bättre förhållanden för barn och unga utsatta människor. Vilket ger dem en bättre livssituation.
  • Fadderskap, BFA-Fadder förmedlar hjälp till ca 700 fadderbarn i 7 länder. Utöver dessa barn är det många barn som ingår i olika projekt dit även fadderavgifterna går.
  • Medlem,  Vår medlemsverksamhet med träffar som t.ex. sommarträffen och utbildningar är uppskattade av både barn och vuxna. Verksamheten är också ett sätt att få kontakt med andra adopterade och deras familjer eller att engagera sig ideellt i styrelsen och vara med och påverka BFA:s framtida utveckling.

Källa: Barnen Framför Allt

MFoF – Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd

MFoF är en statlig myndighet som arbetar för att barn ska få en trygg uppväxt och bra relationer till sina föräldrar. Vi är kunskapsmyndighet för föräldraskapsstöd, familjerådgivning och socialnämndernas familjerättsliga ärenden. Vi arbetar också för att adoptioner till Sverige ska ske på ett lagligt och etiskt godtagbart sätt.

Källa: MFoF

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.