villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Till anhöriga på Ofrivilligt barnlösas dag

Vi fick denna fina text skickad till oss av Alexandra som är anhörig och vän till flera barnlängtare. En påminnelse till anhöriga att lyssna och en hyllning till alla ofrivilligt barnlösa.

En dag för osynliga hjärtan

På denna särskilda dag, lyssnar vi på och uppmärksammar de vars drömmar om föräldraskap förblivit outgrundliga mysterier. De som bär på en längtan så stark att den ibland hotar att kväva deras själ.

Det är dagen för de ofrivilligt barnlösa, en dag då deras tysta kamp och osynliga lidande äntligen får uppmärksamhet i strålkastarljuset.

Vi sveper förbi dem i vardagen, dessa personer vars smärta inte är synlig för blotta ögat. Men på denna dag ska vi lyssna på deras historier. Historier som ska delas med världen som en påminnelse om att livet inte alltid följer den plan vi har önskat.

Idag är en dag för att hedra deras mod, deras uthållighet och deras oändliga kärlek som sträcker sig bortom det fysiska.

I en värld där föräldraskap ofta är idealet och beundras, är det lätt att glömma de som står utanför denna priviligerade krets. Men på Ofrivilligt Barnlösas Dag stiger de fram ur skuggorna. Då klädda i modets dräkt, bärande på sitt bagage av oförverkligade drömmar. Och vi ska lyssna, uppmärksamma och hedra deras kämparglöd.

Låt oss fylla denna dag med eftertänksamhet och empati. Låt oss visa att vi ser dem, att deras kamp inte är förgäves. Samt att värdet som individ inte ligger i huruvida man har möjlighet att bli förälder eller inte.

I ljuset av deras tysta berättelser och dolda tårar ligger en viktig lärdom för oss alla:
Kärleken kommer i alla former och att en familj kan vara byggd på många olika sätt. Så hedra Ofrivilligt Barnlösas Dag med en tanke och ett hjärta fyllt av respekt för de som bär på en börda som få förstår, men som förtjänar all vår medkänsla.

//Alexandra – nära anhörig och vän


⭐ Läs även: Brev till min fertila vän

Mer om ofrivilligt barnlösas dag

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.