villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Flickan i röret

Författare: Helena Englund Hjalmarsson, Karin Guldbrand
Språk: Svenska
Utgiven: 2014-07-01
ISBN: 9789198125016
Förlag: Prodicta Förlag
Antal sidor: 27

Mamma! Pappa! Varifrån kommer jag? Hur blev jag till?? De flesta föräldrar bävar lite inför den frågan. Oftast kan de dock ta hjälp av beprövade fraser eller fina bilderböcker för att stilla barnets nyfikenhet. Men idag har allt fler barn kommit till på andra sätt än naturlig befruktning som inte är lika väl beskrivna i litteraturen. Därför har vi skrivit Flickan i röret – en bilderbok för barn 4-9 år som har frågor eller bara läslust.

Flickan i röret vänder sig alltså till barn i åldern 4-9. Den ska på ett lekfullt sätt ge svar på frågan hur ett barn kan bli till, utan att göra anspråk på att vara heltäckande eller exakt. Illustrationerna i färg skildrar det lilla äggets tillvaro.

Vi som har skrivit och illustrerat boken är etablerade författare och illustratörer. Helena Englund Hjalmarsson har tidigare skrivit Tillgängliga webbplaster i praktiken, Klarspråk på nätet, som blivit översatt till danska, samt Meganyttig trio. Karin Guldbrand har tidigare gett ut Företagets skrivhandbok, Klarspråk på nätet och Meganyttig trio. Och Solveig Hellmark, vår fantastiska illustratör har tidigare illustrerat många böcker för barn, bland annat Den svarta ejderungen, av Catharina Ingelman-Sundberg, En varghund i familjen, av Inger Wikström-Lindgren, Den lilla gröna, av Eva Robild, Vem har spillt här? Av Maria Söderberg. Dessutom har hon skrivit och illustrerat Titta det växer, som också blivit översatt till norska.


⭐Fler böcker hittar du under boktips

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.