villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Poddar

Här har vi listat poddar (i bokstavsordning) som handlar om fertilitet, infertilitet, barnlängtan, att bilda familj med hjälp av IVF, insemination, donation och surrogat. Här finns sammanlagt närmare 600 avsnitt med berättelser och fakta!

BabyzPodcast – med barnmorskan Carina Rylander och läkare Rebecka Kaplan Sturk, specialiserad inom gynekologi/obstetrik.

Med värme, kärlek och underhållning diskuterar vi experter kring livsomvälvande händelser som graviditet, förlossning, föräldraskap, amning och familjeliv. Våra gäster är inte bara intressanta utan även välkända experter och kändisar som du säkert känner igen. Vi bjuder på faktaspäckade avsnitt och förlossningsupplevelser i en härlig och bred blandning!

De ofrivilligt barnlösas podd – med Tammuz Nordic

I den här podcasten kommer du att få träffa familjer som blivit till på alternativa sätt. Vi kommer bl.a att få träffa kvinnor som på grund av tidigare sjukdomsbild inte haft möjlighet att skaffa barn själva och homosexuella par om hur deras resa till att bli föräldrar har sett ut. Dessutom berättar barnmorskor, läkare, jurister och koordinatorer om surrogatmödraskap som ett alternativ till adoption.

Ditt Fertila Livmed Emma Karling Widsell och Carolina Tristen (”systerpodd” till IVF podden)

Vårt mål är att ge kvinnor en chans att kunna göra fertila val utifrån fakta och kunskap. ”Ditt Fertila liv” blev en bok – en fertilitetsbibel som står och glänser i hyllorna landet över. Men nu är podden här! Den får samma namn som boken så klart – Ditt fertila liv. Här jobbar vi på samma spår. Mens, att få barn eller inte, när kroppen inte beter sig som man tänkt, om att välja eller välja bort preventivmedel och varför, aspekterna av abort. Ja, listan blir lång, avsnitten många.

Barnmorskan Emma Karling Widsell och Fertilitetsläkaren Caroline Tristen, har under många år spelat in Ivfpodden som stöttat och upplyst kvinnor och män kring infertilitetens sidor. Den har gjort succe! Lyssnarströmmen fylls ständigt på. Nya par kommer in, andra par går vidare och lämnar. Det är så det ska vara. Det handlar om en avgränsad tid i livet.

Men nu, när vi närmar oss andra frågor kring fertilitet gör vi det på bredare mark och resan går nästan igenom hela livet.

Gynpodden – med Helena Graflund Lagercrantz och Lydia Graflund

Det finns ett informationsglapp inom området gynekologi, graviditet och förlossning. Därför startar vi Gynpodden! I Gynpodden kommer vi att prata om kvinnokroppen utifrån ett faktabaserat och vetenskapligt perspektiv. Vi gör den här podden för att sprida kunskap om kvinnokroppen, både till kvinnor och män. Kvinnans kropp är fantastisk, och komplex – och om vi förstår den mer, kan vi också skapa förutsättningar för att hantera den bättre, vilket kommer att leda till högre livskvalitet. Det är vårt mål!

Helena är specialistläkare inom gynekologi och förlossningsvård, och jobbar på ett akutsjukhus i Stockholm. Hon är mamma till fyra barn och storasyster till Lydia. Lydia har en bakgrund som ekonom, jobbar på ett techbolag i Stockholm och har en liten hund som hon älskar mer än allt annat.

Kort sagt, det här är informationen du hade fått i läkarrummet hos en specialistläkare med många års erfarenhet bakom sig inom kvinnovård. Nu kör vi!

IVF Podden  – med Emma Karling Widsell och Carolina Tristen

Efter många möten med par som är i olika faser av ofrivillig barnlöshet har det blivit tydligt för oss hur många tankar och funderingar som paren har. Det finns ett stort behov av att söka svar på alla tankar som dyker upp längs vägen. Tanken på en podcast om olika typer av fertilitetsfrågor är något som vi började fundera på när vi arbetade tillsammans på en IVF-klinik. Idag är Emma barnmorska på en förlossningsklinik och Carolina är  fertilitetsläkare på IVF-gruppen vid Sophiahemmet. Eftersom vi båda har en bakgrund inom fertilitet har vi genom åren träffat många par som befinner sig på sin väg mot ett efterlängtat barn.

Här tar vi upp frågor som utredning av barnlöshet och olika typer av behandlingar såsom ägglossningsstimuleringar, inseminationer och IVF. Vi tar även upp olika orsaker till barnlöshet. Det kan finnas bakomliggande problem hos både mannen och kvinnan. Dessutom kommer vi att tala om upprepade missfall, adoption och ägg- och spermiedonation.
I några avsnitt kommer du att få ta del av olika människors egna erfarenheter och upplevelser av barnlöshet och olika behandlingar.

Jag vill ha barn med Cilla Holm

Jag vill ha barn är en intim och personlig podcast om barnlängtan och ofrivillig barnlöshet. Vi kommer få en ärlig och rak insikt i den känslosamma berg –och dalbana man kastas in i där smärta, ångest och förtvivlan blandas med glädje, hopp och humor. Vi kommer också få veta mer om hur det går till rent praktiskt: hur man väljer donator, hur insemineringen går till, hur IVF fungerar, frågan om adoption, äggdonation, surrogatmödrarskap – ja, allt som tar en till sitt slutliga mål: att få ett barn. Podden finns på iTunes, i Podcasterappen och där poddar finns!

Regnbågsfamiljen – En podcast om regnbågsfamiljer

Här finns avsnitt som handlar om olika sätt att bilda familj, oavsett familjekonstellation. Det kan vara allt från poddar som besvarar om det är helt omöjligt att adoptera om man är ett manligt par, till hur en äggdonation går till och vilka fördelar och nackdelar det är att som samkönat par få hjälp i Danmark kontra i Sverige.

Ruvarpodden – en podd om längtan med Hanna Nielsen och Annica Lövstad

Ofrivillig barnlöshet är mycket vanligare än man tror, även bland unga friska par, och många går igenom flera IVF-behandlingar och långa processer för att bli föräldrar. Här är en podd där vi, två tjejer i 30-årsåldern berättar om våra och våra mäns erfarenheter och känslor kring barnlängtan, barnlöshet, och IVF – och bjuder in kända som okända personer att göra detsamma.

Självståendepodden – med Josephine och Susanna

Din guide till ett självstående föräldraskap! Insemination/IVF, graviditet, förlossning och hur man får ihop livet som självstående med barn

Under Livet – Hanna och Angelica

En podcast om kvinnohälsa av Angelica & Hanna. Nytt avsnitt varje jämn onsdag. Finns där poddar finns och Spotify!


Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.