villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Dubbeldonation & Embryodonation

Dubbeldonation innebär att både ägg och spermier är donerade till mottagaren och används vid en IVF behandling. Detta är lagligt sedan 1 januari 2019. Embryodonation är embryo som blivit över vid IVF och som legat nerfrysta och som doneras till mottagaren. Detta är också lagligt sedan 1 januari 2019 men har ännu inte genomförts i Sverige på grund av svårigheterna i regelverket. (Socialstyrelsen publicerade 2020-03-12 information om dubbel respektive embryodonation, https://www.socialstyrelsen.se/stod-i-arbetet/organ-och-vavnadsdonation/assisterad-befruktning-med-embryodonation-och-dubbeldonation/)

Läs mer: Frågor och svar om donation

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.