villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Bära frukt

Författare: Emilia Millares
Språk: Svenska
Utgiven: 2021-08-19
ISBN: 9789177955528
Förlag: Bokförlaget Polaris
Antal sidor: 267

Ett frö kan ta fäste och börja gro när som helst bara förutsättningarna är de rätta: temperaturen, fukten, luften, jorden. Ett barn kan endast ta fäste och börja gro några få dagar i månaden. Det måste tajmas exakt: Ägget som släpper taget om äggstocken. Den motvillige mannen som släpper kontrollen.

Alma längtar efter barn, ser bebisar och gravidmagar överallt. När hon träffar Caesar slår det gnistor direkt. Det är en fysisk känsla, en längtan efter att lägga en hand på hans arm, en kind mot hans hals, andas hans doft i sina näsborrar.

Men Caesar vill inte ha barn

De fortsätter att träffas ändå, dricker drinkar, åker på roadtrips och sover tillsammans nästan jämt. Men tiden går och Alma ser varje förbrukad p-pillerkarta som ett manifest över alla bortslösade dagar, alla förbrukade ägg.

När hon trots Caesars motstånd till sist blir gravid blir det inte som hon tänkt. Hon får ingen ultraljudsbild att lägga upp på Instagram.

I stället får hon veta att barnet har ett halvt hjärta.

Bära frukt är en roman om barnlängtan, kärlek och förtvivlan. Om kroppslighet, växtlighet och de svåra valen som uppstår när man längtar efter olika saker men fortsätter tillsammans ändå.

Emilia Millares bor i Stockholm och arbetar som skribent och copywriter. Bära frukt är hennes debutroman.

“En roman som träffar rakt i hjärtat.” Borås Tidning

“Ett stryptag kring alla inre organ.” Kristin Lundell, SvD

“Stark och drabbande läsning för alla som någon gång längtat efter barn, väntat barn, fått barn eller förlorat ett barn. Plus för alla andra, man måste vara gjord av sten för att inte sugas in i denna självutlämnande text där inga tankar eller handlingar är för fula eller för förbjudna för att blottas.” Kersti Westin, Alingsås Tidning

“Med fint sinne för nyanser ger Emilia Millares denna realistiska och psykologiska nutidsroman ett existentiellt djup.” Lena Kjersén Edman, BTJ


⭐ Fler böcker hittar du under boktips

Vår recension av Bära frukt

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.