villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Göra barn: om fertilitet och assisterad befruktning

Författare: Camilla Stenfelt
Språk: Svenska
Utgiven: 2021-12-01
ISBN: 9789177412236
Förlag: Gothia Kompetens AB
Antal sidor: 248

Äntligen en inkluderande bok som tar ett helhetsgrepp om ämnet infertilitet och ofrivillig barnlöshet och som är skriven av en expert inom området!

  • Varför blir jag inte gravid?
  • Hur går en fertilitetsutredning till?
  • Kan jag själv påverka min fertilitet?
  • Går det att frysa ner könsceller?

I boken Göra barn – om fertilitet och assisterad befruktning får du kunskap om vilka orsaker som kan ligga bakom ofrivillig barnlöshet och vilken hjälp som finns att få. Med ett brett perspektiv får du lära dig om fertilitet: allt från utredning och hormonbehandling till befruktning, insemination och IVF-behandling; juridiken kring donationer – vilka rättigheter och skyldigheter har du som förälder; när är det bra att berätta för sitt barn? Och hur kan du hämta kraft och styrka för den känslomässiga utmaningen? Egenupplevda berättelser av föräldrar finns även med för att få ett personligt perspektiv.
Boken är skriven för dig som står inför att påbörja eller redan genomgår utredning och behandling, och för anhöriga till dem som genomgår assisterad befruktning. Göra barn är även en viktig bok för dig som arbetar i fertilitetsrådgivande position inom vården och dina patienter.
Författaren Camilla Stenfelt är specialistläkare inom gynekologi och obstetrik och är subspecialiserad inom reproduktionsmedicin. Under de senaste 15 åren har hon arbetat inom reproduktionsmedicin. Camilla har tidigare arbetat på Visby Lasarett och Karolinska Universitetssjukhuset. Nu arbetar hon på Livio Gärdet i Stockholm som är en fertilitetsklinik, hittills den enda kliniken i Sverige som är HBTQ-certifierad.


⭐ Fler böcker hittar du under boktips

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.