villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Studie om hur kvinnors sexuella hälsa påverkas av ofrivillig barnlöshet

Vi som genomför studien heter Greta Hansson och Josefine Kvist. Vi studerar till barnmorska vid Linnéuniversitetet och i utbildningen ingår det att göra en magisteruppsats. Nu söker vi dig som kan tänka sig att bli intervjuad och berätta om dina erfarenheter.

Omkring en av sex personer i världen har någon gång under sin livstid upplevt ofrivillig barnlöshet. Infertilitet påverkar både den fysiska och psykiska hälsan såväl som den sexuella hälsan. I barnmorskans kompetensområde ingår det i professionen att främja sexuell hälsa.

Syftet med studien är att belysa hur kvinnors sexuella hälsa påverkas av ofrivillig barnlöshet. Förhoppningen är att resultatet skulle kunna vara en grund för vården att få en bättre förståelse och ge en bättre vård till drabbade kvinnor.

Genomförande av studien

Till studien behöver vi 10–12 kvinnor som kan tänka sig att bli intervjuade och berätta om sina erfarenheter. För att kunna delta i studien ska du vara en kvinna över 18 år som har upplevt primär eller sekundär barnlöshet inom de senaste fem åren och under denna tid varit i en parrelation.

Det är helt frivilligt att medverka i studien och du kan närsomhelst välja att avbryta din medverkan. Inför intervjun kommer du få skriva på en samtyckesblankett. Vi ställer öppna frågor så att du får tala fritt. Vi kommer att genomföra intervjuerna via telefon eller zoom, vilket som passar dig bäst, och vi beräknar att det tar 30–45 minuter. Intervjuerna kommer att spelas in och transkriberas, det insamlade materialet kommer behandlas konfidentiellt och förvaras så att ingen obehörig kan ta del av det. Det kommer inte vara möjligt att identifiera någon person i det färdiga arbetet och efter godkänd magisteruppsats raderar vi det inspelade materialet. När magisteruppsatsen är klar och godkänd kommer den publiceras i Digitala vetenskapliga arkivet (DIVA).
Vi planerar att genomföra intervjuerna i augusti-september.
Har du några frågor så hör gärna av dig.

Studerande:
Greta Hansson
gh222mv@student.lnu.se
0761728024

Josefine Kvist
jn222bm@student.lnu.se
0706760689

Handledare:
Sofia Tallhage
Universitetsadjunkt
sofia.tallhage@lnu.se
0480–446186


Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.