villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Ditt fertila liv: allt du behöver veta från pubertet till klimakterium

Författare: Emma Karling Widsell & Carolina Tristen
Språk: Svenska
Utgiven: 2019-09-06
ISBN: 9789113094038
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 205

En kvinna är som mest fertil när hon är i 20-årsåldern. Sedan sjunker fertiliteten sakta, först långsamt sluttande, sedan snabbare efter 35 och ännu snabbare efter 40. Ett biologiskt faktum som inte går i linje med hur de flesta svenska kvinnor lever sina liv.
Många ägnar sina första fertila år åt att vara livrädda för att bli gravida, för att plötsligt en dag vara ännu mer rädda för att inte kunna bli det alls. Få saker är så engagerande och avgörande som fertiliteten, och samtidigt – eller kanske just därför – är kvinnans underliv och fertila liv omgärdat av okunskap och myter.
Det vill barnmorskan Emma Karling Widsell och fertilitetsläkaren Carolina Tristen ändra på. De har ägnat en stor del av sina yrkesliv åt att hjälpa kvinnor med fertilitetsproblem och berättar här allt du behöver veta för att förstå din anatomi och de faktorer som påverkar fertiliteten. Och de slår hål på myterna. Här kan du bland annat läsa om endometrios, PCOS, könssjukdomar, preventivmedel, PMS, hormonbehandlingar och fertilitetsutredningar.
Med ökad kunskap får du bättre möjligheter att förstå de signaler kroppen sänder ut och att planera ditt fertila liv.


⭐ Emma Karling Widsell & Carolina Tristen har även IVF-podden

⭐ Fler böcker hittar du under boktips

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.