villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Zonterapi/Reflexologi

Behandling med zonterapi

Zonterapi, även kallad reflexologi eller reflexzonterapi, är en massageteknik där specifika områden masseras för att  påverka olika organ eller kroppsdelar. Enligt zonterapin delas kroppen in i olika zoner och vid obalans reagerar zonpunkterna för respektive organ med att ömma. Områdena kallas reflexzoner eftersom varje del av kroppen återspeglas direkt i en zon på foten. När ett organ i kroppen försvagas blir motsvarande reflexpunkt öm. Vanligast är att få zonterapibehandling på foten men det kan även ges i öronen, ansiktet och på händerna.
Många tar hjälp av zonterapi för att motverka fysiska och känslomässiga problem och för att lindra oro och stress.

Man har hittat väggmålningar från omkring 2000 år före Kristus i gravkammare i Egypten, som visar på zonterapibehandling. Zonterapin fördes vidare från generation till generation, men glömdes delvis bort för att sedan återupptäckas i början på 1900-talet bland indianerna i USA. Från USA fördes den via England, Tyskland och Danmark för att komma till Sverige i början på 1970-talet.

Zonterapi/Reflexologi som behandling vid barnlöshet

Det finns inga vetenskapliga bevis för att zonterapi fungerar som behandling vid fertilitetproblem eller fertilitetsbehandlingar. Däremot har mycket erfarenheter och personliga berättelser både från terapeuter och klienter samlats in genom åren. Många upplever positiva effekter och använder zonterapi i förebyggande syfte och som en del av ett hälsosammare liv och för att må bra. Ofta kombineras traditionella medicinska behandlingar med zonterapi, biverkningarna är obefintliga.

Källor:
Forende Danske Zoneterapeuter
Svenska Fotzonterapi- Reflexologiförbundet

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.