villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Zonterapi/Reflexologi

Behandling med zonterapi

Zonterapi, även kallad reflexologi eller reflexzonterapi, är en massageteknik där man masserar specifika områden för att påverka olika organ eller kroppsdelar. Enligt zonterapin delas kroppen in i olika zoner och vid obalans reagerar zonpunkterna för respektive organ med att ömma. Områdena kallas reflexzoner eftersom varje del av kroppen återspeglar en zon på foten. När ett organ i kroppen blir försvagat ömmar motsvarande reflexpunkt. Vanligast är att få zonterapibehandling på foten men man kan få behandling även i öronen, i ansiktet och på händerna.
Många tar hjälp av zonterapi för att motverka fysiska och känslomässiga problem och för att lindra oro och stress.

Det finns väggmålningar från omkring 2000 år före Kristus i gravkammare i Egypten, som visar på zonterapibehandling. Kunskapen om zonterapin gick sedan från generation till generation. Ett tag var den dock nästan bortglömd men i början på 1900-talet började indianerna i USA att praktisera zonterapi igen. Från USA kom kunskapen om terapin till Sverige i början på 1970-talet, via England, Tyskland och Danmark.

Zonterapi/Reflexologi som behandling vid barnlöshet

Det finns inga vetenskapliga bevis för att zonterapi fungerar som behandling vid fertilitetproblem eller fertilitetsbehandlingar. Däremot finns det många positiva personliga berättelser och erfarenheter från både terapeuter och klienter. Många upplever gynnsamma effekter och använder zonterapi i förebyggande syfte och som en del av ett hälsosammare liv och för att må bra. Att kombinera traditionella medicinska behandlingar med zonterapi är ganska vanligt och biverkningarna är obefintliga.

Källor:
Forende Danske Zoneterapeuter
Svenska Fotzonterapi- Reflexologiförbundet

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.