villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Hur få kontakt med andra barnlängtare?

Vilka forum finns för män att diskutera barnlängtan?

“Jag vill gärna prata med andra män, någon som är i samma situation och vet vad jag går genom, någon som förstår vad det är att vara den som stå sidan om.”

Hösten 2020 skapades Facebookgruppen ”Ivf för män”. Gruppen är privat vilket innebär att bara medlemmar i gruppen kan se vem som är medlem och vad som skrivs.
”Andra sidan tröskeln” – föreningen för dig som är permanent ofrivilligt barnlös, har också en privat Facebookgrupp för män.

Vill bli förälder på egen hand

”Jag har funderat på att bli förälder på egen hand och vill gärna prata med någon annan som är i liknade situation.”

Femmis – Föreningen för frivilligt ensamstående föräldrar med donation”. Man hittar även dem på Instagram och Facebook. Det finns också bra poddar som t.ex. ”Jag vill ha barn” och ”Självståendepodden”.
Facebookgruppen “Mamma på egen hand” är för dig som är livmoderbärare som funderar på att bli självstående förälder, påbörjat processen på egen hand, är gravid på egen hand eller redan har uppnått sin längtan och idag är en självstående förälder genom exempelvis assisterad befruktning eller adoption.

Önskar kontakt med andra barnlängtare

”Jag känner mig så ensam i min barnlängtan och vill gärna få kontakt med andra i samma situation.”

Det finns Facebookgrupper, appar, nätverk och föreningar som samlar barnlängtare beroende på var i barnlängtan man befinner sig. Mer information hittar du under rubriken ”Du är inte ensam” i menyraden.

Patientföreningar för barnlängtare

”Jag undrar om det finns patientförening i Sverige för ofrivilligt barnlösa?”

Ja, det finns Riksförbundet för Ofrivilligt Barnlösa som samlar alla ofrivilligt barnlösa. Sedan finns det flera föreningar beroende på i vilken situation man befinner sig i.
Fertility Europe är paraplyorganisation som samlar europeiska patientföreningar för ofrivilligt barnlösa.
Mer information hittar du under rubriken ”Du är inte ensam” i menyraden.

Ofrivilligt Barnlösas Dag

”Jag har hört att det finns en speciell dag för oss ofrivilligt barnlösa. När infaller den och är den även för sekundärt barnlösa?”

Ofrivilligt barnlösa dag infaller alltid sista lördagen i maj. Den skapades av Wilda Matilda år 2011 då hon tyckte att alla som längtar barn, oavsett om det är första barnet eller syskon, behöver en dag då ofrivillig barnlöshet uppmärksammas.
Mer information: Ofrivilligt barnlösas dag

Finns det poddar för barnlängtare?

Jadå, det finns flera bra poddar om barnlängtan och familjebildning.

Information om man aldrig kommer bli förälder

”Jag har insett att jag aldrig kommer att bli förälder. Finns det någon förening eller någon grupp där jag kan få träffa andra i samma situation?”

Det finns ett nätverk som heter ”Andra sidan tröskeln” som Linda Malm startade när hon förstod att hon och hennes man aldrig kommer bli föräldrar.


Community – Facebookgrupper, poddar, appar

Föreningar, Organisationer & Nätverk

Photo by Helena Lopes on Unsplash

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.