Tagg
forskning
Forskning pågår hela tiden för att förbättra och utveckla fertilitetsbehandlingarna så att fler kan bli föräldrar.
Carina Levelind – första svenska kvinnan som gjorde IVF med äggdonation
Carina föddes med diagnosen Turners Syndrom och blev den första svenska kvinnan som genomförde IVF med äggdonation i England.
Livmodertransplantation
Världens första barn efter livmodertransplantation föddes i Sverige 2014 efter ett världsunikt forskningsprojekt vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.
Från gravidkamp till familjeliv
Vi möter här några av de kvinnor som utreddes för missfallsstudien, ledd av överläkare Lennart Blomqvist.
Sociala mediers roll för personer som drabbats av infertilitet
Personer som är drabbade av infertilitet har en känsla av att vara bortkopplade från samhället. Sociala media ger känslan av gemenskap, få och ge stöd.
Lars Nilsson – en IVF-pionjär
Han är gynekolog, forskare och docent. Framför allt är han en av världens mest rutinerade IVF-specialister. Han var med 1982 när det allra första IVF-barnet föddes i Norden. ”Efter det har jag medverkat vid tillkomsten av över 7 000 barn”,…
Underlivstankar
Han har över 7 000 barn men bara knappt sex är hans egna. Historien om mannen som blev en av de(m) som kom att revolutionera gynekologin och framför allt behandlingen av ofrivillig barnlöshet.
Infertilitet: utredning och behandling genom assisterad befruktning
Infertilitet, oförmåga eller svårigheter att uppnå graviditet och barnafödande, har varit ett globalt problemkomplex av central social betydelse sedan urminnes tider. Modern diagnostik och behandling, främst med assisterad befruktning, har…