villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Samtal om ofrivillig barnlöshet i sorgpodden

I mitten av september var jag inbjuden av Anna Parfa att vara med i hennes Sorgpodd och prata om ofrivillig barnlöshet. Anna är utbildad och har lång erfarenhet som specialistsjuksköterska men det var när hon drabbades av svåra förluster, varav att förlora sin dotter var den tyngsta, som hon hittade sorgbearbetning och utbildade sig till sorgterapeut. Hon driver idag Sorglinjen och jobbar med att hjälpa familjer i sorg att läka känslomässigt efter svåra förluster.

I podden pratade vi bland annat om Facebookgruppen som jag och Linda Malm har skapat “När ska man sluta försöka – för dig som funderar” och om de känslor som ofrivillig barnlöshet medför, skam, utanförskap, normer och vilka klumpiga kommentarer som man kan få höra. Vad behöver man få för stöd? Vilka förluster är kopplade till ofrivillig barnlöshet?

Anna svarade på några frågor som ofrivilligt barnlösa ofta ställs inför, Hur ska man kunna acceptera? Hur blir man lycklig igen? Välkommen att lyssna och för de som även vill titta på oss så finns avsnittet även på youtube.

Ha det fint! Maria
PS. jag är inte riktigt så stram i vanliga fall som jag verkar i början av samtalet! =) 

Sorgpodden
Youtube

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.