villhabarn.se
villhabarn.se - för ofrivilligt barnlösa

Lucka 13 – Linda Malm

När Linda fick veta att hon aldrig skulle bli någons mamma sökte hon information. Hon ville ha information om vad det innebär att vara permanent ofrivilligt barnlös. Hon hittade inte vad hon sökte och tog därför saken i egna händer och startade nätverket “Andra sidan tröskeln – att leva som permanent ofrivilligt barnlös”.

Ofrivillig barnlöshet är en sorg som kan liknas vid att förlora en nära anhörig. Sorgen kommer och går, precis som sorg gör. Det innebär också att samma känslor man har när omgivningen får barn, kan komma då anhöriga och de man har runt sig får barnbarn. Tyvärr är kunskapen liten kring vad det innebär att vara permanent ofrivilligt barnlös i Sverige. Linda har därför knutit kontakter och hämtat inspiration från bland annat Storbritannien och USA.

Andra Sidan Tröskeln arbetar för att sprida information och påverka samhällsnormen om permanent ofrivillig barnlöshet. De jobbar också för att skapa kontakter mellan permanent ofrivilligt barnlösa personer för att utbyta erfarenhet och känna stöd.

Linda har blivit intervjuad ett flertal gånger för att sprida informationen. En av de första intervjuerna var i TV4 nyhetsmorgon inför Ofrivilligt Barnlösas dag 2015. Därefter har vi kunnat höra henne i podden Jag vill ha barn, i Femtipodden och i Sveriges Radio Kropp och Själ. Linda var också med i ett avsnitt av Carina Bergs “Var fan är storken?” och den norska prisbelönta dokumentären “Mammaen i Meg

Jag trodde att jag var den enda i hela världen som inte lyckades bli förälder. Efter att ha hittat information på engelska från andra delar av världen förstod jag att jag inte var ensam. Nu brinner jag för att sprida information om oss på svenska. Min önskan är att inte någon ska känna sig ensam i en situation som är så starkt förknippat med sorg och utanförskap. Det är en trygghet för mig att ha en plattform i en förening att utgå ifrån.

– Linda (hämtat från hemsidan Andra Sidan Tröskeln)

Andra Sidan Tröskeln

2020 gav Linda våra läsare tips och råd inför jul


Denna julkalender är inte på något sätt betald reklam eller samarbete med de personer, företag eller organisationer som vi presenterar!

Fler atiklar inom samma ämne

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.